Játékzóna nyílt a Mobilisben

Szerző és fotó: Pécskai István
2023.09.29. 18:32

Tovább bővült a győri Mobilis Interaktív Élményközpont már eddig is gazdag repertoárja. A határokon átnyúló, szlovák-magyar INTERREG-pályázat segítségével úgynevezett Gamer Zone-t (magyarul: játékzónát) alakítottak ki az intézményben.

Két professzionális versenyautó-szimulátorral gazdagodott a Mobilis tárháza. Különböző kocsikkal, például a 7-szeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher 2004-es Ferrarijával ,,száguldhatunk” virtuálisan a világ legismertebb pályáin. Ráadásul olyan versenyülésbe huppanhatunk bele, amelyben a valódi autóban ülve tapasztalható rázkódás ,,élményét” is átélhetjük.

A Gamer Zone-ban emellett VR-szemüvegen keresztül is kipróbálhatunk izgalmas játékokat, például hullámvasutazhatunk. Az élményközpontban a legmodernebb digitális és infokommunikációs eszközök állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A szimulátorokat és a VR-szemüvegeket 12 éves kor felett bárki kipróbálhatja. A játékzóna elérhető a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt. Emellett nyitott műhelyként segíti a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak izgalmas projektjeit is.

Kapcsolódó témák: #Mobilis | #Széchenyi István Egyetem |