Hirdetés
Győr750

Játék applikációk Győr750-re

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.10.26. 17:19

Találd meg Győrt! és Építsd meg Győrt! címmel készült két mobilalkalmazás elsősorban fiatalok számára, amelyeket kedd délután mutattak be a Városházán. A 10-18 éves korosztály számára Győr helytörténetét feldolgozó, játszva oktató applikáció eddig még nem készült.

Hirdetés

Mindkét játék kimondott célja, hogy a játékos sétáljon, bolyongjon a városban, látogasson meg helyeket és eközben a fontos helyszínekhez, épületekhez kapcsolódóan találkozzon a helyi történetekkel. Kvízkérdések segítik a játékost abban, hogy az ismeretek el is mélyüljenek.

„A Győr750 programjait úgy terveztük meg, hogy minden korosztályt, és természetesen a fiatalokat is elérjük” – emelte ki Dr. Dézsi Csaba András, majd hozzátette: „A száraz történelmi tényeket, eseményeket így teljesen más megközelítésben, közelebb tudjuk hozni a diákokhoz, akik így játékosan tanulhatnak.”

“Fontos, hogy azoknak a fiataloknak is – akiknek a családja nem tősgyökeres győri, így kevesebb “helyi legendával” találkoznak –  meglegyen a lehetőségük, hogy a formális oktatáson kívül is találkozzanak helyi történetekkel. A helytörténet, helyismeret nélkülözhetetlen, hogy ezen fiatalok győri gyökereket eresszenek” – mondta Herkely Ákos a Győr750 projektkoordinátora.

Az applikációkat a Monguz Információtechnológiai Kft. 10 munkatársa készítette el, és az alkalmazásokat már tesztelték a Városi Diák Fórum tagjai. Szerintük a diákok kipróbálják és végigjátsszák a „programokat”. Ráadásul az alkalmazásokhoz kapcsolódóan egy nagyszabású vetélkedőt is szerveznek majd a VDF-esek, hangzott el a sajtótájékoztatón.

A mobilalkalmazások várhatóan a jövő héttől lesznek elérhetőek és letölthetők. A harmadik játék a Vedd vissza Győrt! november végére készül el.

Fotó: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #applikáció | #galéria | #Győr750 | #híradó |
Hirdetés