Hirdetés

A járvánnyal együtt hullámzott a tanév is a Feketében

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.01.17. 12:44

Közeleg a félév az általános és középiskolákban. A tanév első felét értékelte portálunknak a Győri Fekete István Általános Iskola igazgatója. Németh Péter azt mondta, nagyon örültek, hogy ősszel jelenléti oktatással kezdhették meg az évet, hiszen ez már rendkívül fontos volt a fiatalok szempontjából.

Hirdetés

„Nagyon örültünk, hogy így kezdődhetett el az oktatás. A gyerekek nagyon várták már az iskolát, vágy volt bennük a közösségi lét iránt, hiszen természetes igényük a barátság, a sportolás, az együttlét. Ehhez a vágyhoz azonban nem minden esetben társult a rendszeres tanulásra való igény és motiváció. Itt nagyon nagy feladata volt a tantestületnek. Ki kellett találnunk olyan munkaformákat, eszközöket, akár a digitális munkarendből átmentett platformokat, játékos feladatokat, melyek segítik a rendszeres tanulásra való visszaszokást, erősítik a motivációt” –hangsúlyozta az intézményvezető.

A félév során voltak osztályok digitális munkarenden, sőt rendkívüli szüneten is. A végzősök, bár nem kötelező, mégis maszkban ülnek az órákon. Az intézményvezető ugyanis javaslatot tett nekik, hogy a hétvégi felvételi miatt igyekezzenek megóvni egymást és magukat a gyorsan terjedő variánstól.

Hirdetés

Németh Péter elmondta, azt tapasztalják, a mindennapos testnevelés pozitívan hat a gyermekekre és a tanulásukra, sportiskola lévén pedig még fontosabb számukra a rendszeres mozgás megteremtése a fiatalok számára, persze a járványügyi szabályok betartásával. A szülőkkel is szorosabbra fűzték a kapcsolatot, hiszen közös érdekük a helyzet megoldása. A digitális munkarend előnyeit pedig igyekeztek a jelenléti oktatás során kihasználni.

Saját intézményünkre vonatkozóan azt mondhatom, derűlátó, örök optimista vagyok! Máshogy nem is lehet. A tantestületünk és az egész alkalmazotti közösségünk oltott, a legjobb tudásuk szerint végzik mindennap a feladatukat. A különböző szabályozásokat már másfél éve rugalmasan tudjuk használni, alkalmazni. Az iskolának működnie kell! Az a szándék, hogy a jelenléti oktatás egyre jobban erősödjön, és ehhez mi mindent meg fogunk tenni, természetesen alkalmazkodva a járványügyi intézkedésekhez” – tekintett előre az intézményvezető.

Németh Péter bízik abban, hogy tavasszal jobb lesz a helyzet és az éves tervben felvázolt sok programot – kirándulásokat, rendezvényeket, pályázatokat – meg is tudják tartani. Az intézményvezető kiemelte azt is, hogy folyamatos fejlesztések zajlanak az iskolában.

„Nagy öröm számunkra, hogy folyamatos felújítások vannak nálunk. A külső épületrészek a tavalyi évben megújultak. Jelenleg az uszodánkon zajlik átalakítás, ami egy kiemelt létesítménye Győr úszásoktatásának. Kilenc iskola jár a Fekete István Iskola tanuszodájába, nagyon örülök, hogy hamarosan egy modern, korszerű uszodát fogunk kapni.”

Kapcsolódó témák: #covid-19 | #iskola | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat