Hirdetés
Fiatalitás és digitalizáció

Járvány alatt is bővült az Ipartestület

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.14. 11:32

A Győri Ipartestületet sem kíméli a második éve tartó Covid-járvány. Erről beszélt Híradónknak a testület közelmúltban újraválasztott elnöke és titkára. Glázer Péter és Hancz István egybehangzóan úgy nyilatkoztak, nehéz évük volt 2021-ben, de sikerült tovább fejlődni és bővíteni a testület tagságát. A vezetők azt mondták, a járványhelyzet megmutatta, hogy a jövőt a digitalizáció jelenti és persze a folyamatos fiatalítás, ez utóbbi kiemelt feladat az Ipartestület számára a következő években is.

Hirdetés

Ha 2019-nél kezdhetem az értékelést, azt mondanám, hogy az az év rekord volt az Ipartestület életében, aztán 2020 kisebb visszaesést hozott az életünkben, de aztán tavaly már meg tudtuk ismételni a két évvel korábbi eredményeinket” – mondta a Győr Plusznak Glázer Péter.

Nagy sikernek tartom, hogy a járványos időszakban is bővülni tudtunk, ezt más ipartestületek az országban nem mondhatják el magukról” – tette hozzá az elnök. „Az elmúlt 5 évben komoly sikereket tudtunk elérni a tagsággal, a következő esztendőkben is erre készülünk, folyamatosan fiatalítva, tovább emelni az iparosok elismertségét” – emelte ki a Győri Ipartestület első embere.

Hirdetés

„Minket is megtépázott a Covid, ez nem is kérdés, de tagjaink többsége rájött, hogy új utakat kell találni a vásárlók felé” – fogalmazott Hancz István. „Azok, akik webshopot indítottak vagy az éttermek, akik belevágtak a kiszállításba, a járvány ellenére jól teljesítettek, szinte meg sem érezték annak hatását” – hangsúlyozta az ipartestület titkár.

Szeretnénk tovább fiatalodni és bevonzani magunkhoz a fiatal szakembereket, vállalkozókat, akár tagok nálunk, akár nem, ha nem, akkor majd azok lesznek” – emelte ki Hancz István.

A fiatalítás és a digitalizáció, ezek lehetnek a következő időszak kulcsszavai, ebben hiszünk, ezt szeretnénk tovább erősíteni a testületen belül” – mondta a titkár. A Győri Ipartestület tehát, ha lehet így fogalmazni, egyelőre jól jött ki a Covidos időszakból, de van még egy nagy álmuk, mégpedig Arany János utcai székházuk felújítása, ehhez már keresik a megfelelő pályázati lehetőséget és a partnereket is.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győr-Moson-Sopron | #ipar |
likeold
a fb oldalunkat