Hirdetés
Kerítés állította meg

Ittasan vezetett

Fotó: police.hu
Győr+
2020.05.04. 09:51

A sofőr Győrben több jelzőtáblát is letarolt, majd egy kapcsolószekrénynek, végül egy betonkerítésnek ütközött.

Hirdetés

Győrben, a Szent Imre úton közlekedett egy Mazda típusú gépkocsi vezetője a József Attila út felől a Sági út irányába, 2020. május 3-án 4 óra 19 perckor. Haladása során a Szent Imre út 190/c. szám előtti szakaszon az úttestről letért, és két közúti jelzőtáblának nekiütközött. Ezt követően az úttestre visszatért, majd a Pándzsa utca kereszteződésében ismét nekiment egy ott kihelyezett közúti jelzőtáblának, illetve ezután egy kapcsolószekrénynek, míg végül egy ingatlan kerítésének ütközve állt meg.

Fotó: police.hu

A balesetben a sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A rendőrök a helyszínen a járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért a férfit mintavételre előállították, a vezetői engedélyét elvették, és ellene büntetőeljárást indítottak.

Hirdetés

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy már kismértékű alkoholfogyasztást követően is az alábbi veszélyhelyzetek léphetnek fel a vezetés során:

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik.
    Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

police.hu

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat