Ittasan, unokája társaságában lőtt az orvvadász

Illusztráció: Freepik
Győr+
2021.07.29. 07:29

Hét és fél évet is kaphat a férfi, akit három bűncselekménnyel, orvvadászattal, lopással és kiskorú veszélyeztetésével vádol a Győri Járási Ügyészség.

Az 50 éves férfi vadászati tilalom alatt lőtte ki a vadat – tiltott vadászati eszköz, hangtompító használatával. Az őzbakot – akkor kiskorú – unokájával el is lopták. A férfit három bűncselekménnyel, orvvadászattal, lopással és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség.

Immáron 18 éves unokájával szemben az ügyészség az eljárás megszüntetéséről határozott. Az ügyészség vádiratának tényállása szerint a vadászati képzettséggel rendelkező férfi, aki egyetlen vadásztársaságnak sem tagja, idén januárban sör és pálinka fogyasztása után, közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett ült be az autójába, melyet – akkor még – 17 éves unokája vezetett.

Az autó hátsó ülésén volt a férfi engedéllyel tartott kispuskája, melyre korábban tiltott vadászati eszközt, hangtompítót erősített. Mikor megpillantotta a három legelő őzet, a férfi az unokáját az autó leállítására szólította fel, magához vette a lőfegyverét és az autó jobb első ajtajának támasztva lelőtt egy őzbakot annak ellenére, hogy az vadászati tilalmi idő alatt állt.

A 350.000 forint értékű őzbakot a férfi az unokája segítségével hazavitte, ahol azt kizsigerelték. Ekkor érkeztek meg hozzájuk a rendőrök. A férfi a cselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben a halmazati szabályok szerint hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség