Hirdetés
Már egy pohár is számít

Ittas sofőrök baleseteztek

Fotó: police.hu
police.hu
2020.01.13. 08:27

Az ittas vezetés kockázataira hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Hirdetés

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben az Ifjúság körúton, 2020. január 12-én 10 óra 55 perckor. Egy 47 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival – egy háztömb mögötti parkolóban – a Szigethy Attila út felől, a Tihanyi Árpád út irányába. Haladása során – eddig tisztázatlan okból – nekiütközött az egyik lépcsőház bejárata előtt beszélgető társaság egyik tagjának. A 71 éves helybéli nő az ütközés következtében a földre zuhant és megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a sofőrrel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A férfi a rendőröknek azt állította, hogy a balesetet követően ivott alkoholt, ezért a járőrök további mintavétel céljából előállították.

Hirdetés

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a Szabadi utcában, 2020. január 12-én 5 óra 30 perckor. Egy 17 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival a Szabadi utcában lévő buszfordulóban. Haladása során a víztorony felől balra, a temető bejárata irányába kanyarodva – eddig tisztázatlan okból – az úttestről jobbra lesodródott és járművével egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset helyszínén intézkedő rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik és a vele szemben alkalmazott alkoholtesztet pozitív értéket mutatott. A 17 éves fiatalt a járőrök további mintavétel céljából előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az alábbiakra:

  • Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít.
  • Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!
Kapcsolódó témák: #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat