Trendek, inspirációk a tervezéshez

Itt a tavasz, kezdődhet a kertépítés!

Fotó: Leier
Győr+
2021.02.26. 16:28
Hirdetés

A héten ízelítőt kaptunk a tavaszból, ezért sokan már a kerti partikat tervezgetik, amit többeknél az udvar, a terasz felújítása előz meg. Inspirálódni számos helyről lehet, mi ezúttal egy új győri bemutató galériában jártunk.

„Fedett térben ugyan, de a kerti utakon sétálva gyűjthetünk ötleteket arra, hogyan is alakítsuk ki a házon kívüli életterünket. A növények, a kerti bútorok, a dekorációs termékek mellett a tervezéskor nagy hangsúlyt kap a burkolat. Először is funkció szempontjából kell döntenünk, milyen vastagságú követ válasszunk. A terhelhetősége alapján lehet ez laptermék, vagy az 5, 6, 8, 10 cm vastagságú térkő. Másodikként a stílust jelöljük ki: modern-letisztult, vagy átlagos urbánus jellegűt, esetleg antikolt stílusút választhatunk. Majd következhet a szín meghatározása. Arra figyeljünk, hogy a térkő stílusa illeszkedjen a ház stílusához, színvilága pedig harmonizáljon a tető, a kert megjelenésével” – tájékoztatott Brieber László, a Leier Hungária Kft. díszburkolatok üzletágvezetője.

A kertrészletekben, a teraszinstallációkban szemlélődve, a különféle burkolóanyagokat, a falszerkezeteket megfigyelve ihletet kaphatunk arra, hogyan variálhatjuk a köveket. A sokféle színű, felületi megjelenésű és különböző stílusú térburkolók teszik lehetővé a saját, egyedi ízlésünk szerinti kert kialakítását.

Izgalmas feladatot jelenthet térkőből megtervezni, majd kivitelezni egy virágágyást, magaságyást, csobogót, kis díszmedencét, tűzrakóhelyet vagy ágyásszegélyt. Ezekre is láthatunk jó megoldásokat, ötleteket a galériában.

Idén népszerű az antikolt hatású térkő kis mediterrán utánérzéssel, valamint trendi a teljesen letisztult szín- és formavilág, a szürke árnyalatos lapokkal. A burkolatok könnyen tisztíthatók, ha megfelelő gondossággal járunk el, tartósság szempontjából pedig kitartanak a következő házfelújításig – hangsúlyozta a szakember.

A Kaiserstein Galériáról bővebb információ a kaiserstein.leier.hu címen található.
Bejelentkezés: 9024. Győr, Baross Gábor út 42.
Tel: 06-96/512-567; facebook.com/LeierHU
Kapcsolódó témák: #építkezés | #felújítás | #kert | #tavasz |