Hirdetés
Egyre több ilyen eset fordul elő

Ítélet az embercsempészést követő második napon

Fotó: Megyei Főügyészség
Győr+
2020.07.08. 14:36

Három-három bevándorlót szállított Budapestről az osztrák-magyar határhoz az elkövető 2020. június 28-án és 30-án. Cselekményéért a bíróság 2020. július 2. napján három év szabadságvesztésre ítélte.

Hirdetés

A Soproni Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettéért állította bíróság elé a 2020. június 30-án elfogott olasz-egyiptomi kettős állampolgárságú férfit. A terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi mindkét alkalommal Budapestről indult útnak és – az M1-es autópálya elkerülésével – a soproni térségbe tartott. Az embercsempészést mindkét alkalommal bérelt autóval valósította meg.

Hirdetés

Az első alkalommal szállított személyeket az államhatár közelségében hagyta és visszaindult Budapestre, míg a második esetben még Sopron előtt elfogták őt és egyik utasát a rendőrök. A másik két személy az erdőbe menekült.

A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ítélet ellen sem az ügyész, sem a védelem nem jelentett be fellebbezést.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat