Hirdetés
Győr+ Rádió: reggeli vizit

Ismét vizitre érkezett a polgármester

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.08.19. 11:17

Ahogy azt a Győr+ Rádió hallgatói már megszokhatták, kéthetente csütörtök reggel dr. Dézsi Csaba András polgármester vizitál Orosz Sanyival és Nagy Rolanddal az FM 100.1-en. Az ünnep miatt ez az időpont most rendhagyóan szerdára esett.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András a reggeli beszélgetésben kiemelte, az augusztus 20-i I. BaRock Zenebonát, amelyről korábban már a Győr+ is több ízben írt. Kiderült, a Bikinire a Kiscsillagra és a Vad Fruttikra már nem lehet regisztrálni, a többi koncertre viszont aki még siet, válthat ingyenes belépőt.

Külön kiemelném a régi EDDA-zenészekből álló Zártosztály koncertjét. A banda a régi „bakancsocs” dalokat játssza a legendás zenekartól, ami azért jelenleg hiánycikk. Ez a program az idősebb korosztálynak kifejezetten a kedvére lehet. De van még jegy a Roadra, a Dorothyra, az Intim Torna Illegálra, úgyhogy a győriek minden korosztályát arra biztatom, éljen a lehetőséggel!” – részletezte a polgármester.

Hirdetés

Ez a fesztivál hiánypótló lesz, hiszen közel fél éve nem lehetett hasonlót rendezni, s most is szigorú szabályai vannak annak, milyen feltételek között lehet koncerteket tartani. Ezért is hozták a szervezők azt a döntést, hogy a 13 helyszín mindegyikére kizárólag regisztrációs jeggyel és lakcímkártya bemutatásával lehet belépni.

„Természetesen amint lehet, újra nagyon sok szeretettel várjuk majd a rendezvényeinkre a nem győri lakosokat is! De egyelőre csak 500 főt lehet beengedni. Én sem örülök ennek, mert nem jó embereket kizárni rendezvényekről, de alkalmazkodni kell a helyzethez” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

„Maszkot mindenképp vigyünk magunkkal, a koncertek fele eleve zárt helyen lesz. Ha pedig felvesszük, az embertársainkat is védjük. Azt kérem, hogy aki lázas beteg, vagy nem érzi jól magát, maradjon otthon” – zárta a témát dr. Dézsi Csaba András.

A koncertek után a hétfő délutáni vihar is szóba került, s az bizonyos Facebook-bejegyzés, ahol a polgármester leírta véleményét a csatornahelyzetet illetően.

https://www.facebook.com/drdezsicsabaandras/posts/329122911789437

„Az építési szabályzatokat meg kell vizsgálni, ha szükséges, változtatni kell rajta. Szinte az egész város le van betonozva és a vízelvezetésről nem gondoskodtak. A város túlépítésével kapcsolatos problémákat mindig is hangsúlyoztam. Keressük a megoldást, szakemberekkel és a lakosokkal is együtt, ami nagyon jó! Az elmúlt időszakban a csatorna-karbantartás nem volt megfelelő, ez tény. Most ellenőrizni fogjuk! Nem azt kell megkeresni, hogy ki miért nem hibás, hanem az kell, hogy ki mivel és miben tud segíteni. Ezt a gondolkozást várom mindenkitől ” – jelentette ki dr. Dézsi Csaba András.

Rendkívüli közgyűlésen született meg az a döntés, hogy a rendészeti feladatokat ellátó Önkormányzati Rendészetet kettéválasztják, s ez magában foglalja a jövőben a szigorú városőrséget is.

„A városőrség és a parkőrség létrehozásától azt várom, hogy a győri közterületen nagyobb legyen a közbiztonság. Erre keressük most a megfelelő embereket. Olyanok kellenek, akik észreveszik a feladatokat és képesek is lépni, a rendőrséggel együttműködve. Tudom, hogy vannak gócpontok Győrben, amelyeket mindenképp fel kell számolni, és a drifteléstől is el kell venni a kedvet.”

A testvérváros kérdésre válaszolva a polgármester kifejtette, hogy szerettek volna olyan városokat választani, amely közel van, s mind a két városnak több előnnyel is jár az együttműködés. Így esett a választás Dunaszerdahelyre.

A reggeli beszélgetés teljes egészében meghallgatható:

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat