Hirdetés
Az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent

Ismét több baleset történt az elmúlt nap folyamán

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.09.01. 16:44

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök két személyi sérüléssel és öt anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Hirdetés

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben, a Tihanyi Árpád úton, augusztus 31-én este fél 10 órakor. Egy 32 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival a Szigethy Attila út felől, a Szent István út irányába. Haladása során  járművével – tisztázatlan okbóláttért a menetiránya szerinti bal oldalra, amelynek következtében egy szemből érkező autónak ütközött. A vétlen jármű utasa megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A járőrök a sofőrökkel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami a balesetet okozó járművezető esetében pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

Fotó: Police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Hirdetés
  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

Szintén személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 82-es számú főúton, Ravazd térségében, augusztus 31-én este fél 6-kor. Egy 43 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Magyalosi lőtér felől, a 82-es számú fő út irányába. Az útkereszteződéshez érve Ravazd irányába kanyarodott, azonban a manőver során nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy Veszprémvarsány felé haladó autónak, amelynek következtében összeütköztek, majd a szalagkorlátnak csapódtak. A baleset során öten megsérültek, őket a mentők kórházba vitték.

Fotó: Police.hu

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Kapcsolódó témák: #baleset | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat