Ismét mozgalmas hétvégén vannak túl a városrendészek

Havassy Anna Katalin
2023.01.30. 19:05

Egy szolgálat sem könnyű a Városrendészet Győr munkatársai számára és a mögöttünk hagyott hétvége is bőven tartogatott feladatot a járőröknek. Fogtak körözött személyt, megóvták a mélygarázs rendjét, s ellenőrizték a játszóterek, parkok, szóval mondhatni az egész város területét.

A Városrendészet Győr munkatársainak szolgálatszervezése összetett feladat: gyalogos és gépkocsizós járőrökből is elegendőnek kell lenni közterületen ahhoz, hogy megfelelő színvonalon láthassák el a feladatukat. Kitartó munkájuknak köszönhetően Győr közbiztonsága folyamatosan javul, s hathatós segítséget nyújtanak a társszerveknek is.

Bár még meglehetősen hideg van, a hétvégéket mindig kiemelt időszakként kezelik, hiszen az embereknek ilyenkor több idejük marad a kikapcsolódásra, a családokat pedig valósággal hívogatják a rendezett parkok, játszóterek, sportpályák. Az ő biztonságuk és persze minden győri és idelátogató érdekében dolgoznak kiemelt figyelemmel a rendészek egészen péntek éjjeltől-hétfő reggelig.

A hétvégi 0-24 órás szolgálat alatt a kiemelkedőbb intézkedések közé sorolható, hogy a Petz parkolóház környékén felfigyeltek egy férfire, akit – mint kiderült – a rendőrség testi sértés miatt körözött. A Városrendészet járőrei azonnal értesítették a rendőröket, és míg a hatóságok kiérkeztek a helyszínre, visszatartották a férfit, majd átadták az egyenruhásoknak.

„Sokadik körözött fogásunk volt ez már, amire nagyon büszke vagyok” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai vezetője. „Fontos, hogy amellett, hogy maximálisan a győri emberekre figyelünk, a rendőrség munkáját is segíteni tudjuk, s tulajdonképpen ez a kettő szorosan összefügg. Mostanában egyre több bejelentés érkezik, hogy a parkolóházak rendjét zavarják meg illetéktelenek, ezt a jelenséget szeretnénk végérvényesen megszüntetni” – tette hozzá a szakmai igazgató, utalva a másik kiemelkedő hétvégi intézkedésre, amikor bandázó fiatalok figyelmét kellett felhívni arra, hogy a Dunakapu mélygarázs nem közösségi tér.

„Félreértés ne essék, mi nem a fiatalok kikapcsolódása ellen vagyunk, de egy mélygarázs, vagy egy parkolólemez nem megfelelő hely a szórakozáshoz. Gépjárművek parkolására lett megépítve, azért vannak fenntartva, tilos minden italozás, szemetelés, randalírozás! Megvannak a megfelelő, kulturált helyek a szórakozásra, kérjük azokat vegyék igénybe a fiatalok. Nem csak azért kérem ezt, mert tilos amit művelnek, hanem adott esetben veszélyes is lehet!” – foglalta össze Miletics Mór, aki hozzátette: nem győzi hangoztatni, a rendészek a győriekért, és nem ellenük dolgoznak.