Vetélkedő

Ismét minden győri nevezhet az Arrabona Évszázadaira

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2022.02.18. 13:20

Pénteken délelőtt elkezdődött az Arrabona Évszázadai városismereti vetélkedő, melyet idén már 9. alkalommal hívtak életre a szervezők. A győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban rendezett megnyitón kiderült, az idei versenyre 9 iskola 48 csapata, összesen 192 diák nevezett és a nagy sikerre való tekintettel a tavalyi év után, ebben az esztendőben is részt vehetnek a játékban a győriek.

A győrszentiváni központ és a Győr+ Média közös szervezésében megvalósuló kétfordulós vetélkedő továbbra is rendkívül népszerű a fiatalok körében. Ezt mondta portálunknak Prédlné Németh Margit, aki hozzátette, az idei kiemelt téma a környezetvédelem lesz. A főszervező azt is kiemelte, nagy öröm számukra, hogy egy új szponzor, a Büchl Hungaria Kft. csatlakozott a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ, a Győr+ Média, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, a Győr-Szol Zrt., a Látogatóközpont Győr, a Glázer Trans és a Starbrand támogatói csapatához.

Lositz Ferenc, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a fiatalokat és nyitotta meg a rendezvényt. Az önkormányzat részéről Rózsavölgyi László adott útravalót a verseny résztvevőinek. „Azt szeretnénk, ha ezek az emlékek, amiket a feladatokon keresztül megtapasztaltok, azok gazdagítsanak benneteket!” A városrész önkormányzati képviselője sokadszorra szólt a diákokhoz. Dr. Sík Sándor civilként állatorvosként dolgozik, így hozzá még közelebb áll az idei vetélkedő témája, a környezetvédelem. „A mostani ismeretekkel leteszitek annak az alapjait, amit majd a későbbi generáció képviselői fognak megélni, hiszen a ma embere fogja megszabni azt, hogy a jövő embere miként és hogyan fog élni.”

A megnyitón a Bro’n’Sis táncosai a témához kapcsolódó performansszal készültek és a szokásos magas színvonalú produkcióval szórakoztatták a fiatalokat, akiknek ezzel elindult a verseny. A vetélkedő 1. részében öt alkalommal 13+1 kérdéses totó jelenik meg a Győr+ Hetilapban kéthetente, ezeket kell helyesen kitöltenie a diákoknak. A kitöltött feladatot a diákoknak fotó formájában vagy szkennelve a pnmargo@mvbmk.gyor.hu címre kell beküldeniük, vagy a Látogatóközpont első emeletén a gyűjtőládába bedobniuk.

A vetélkedő 2. részében különböző belvárosi helyszíneket kell majd felkeresniük útlevél segítségével. A döntőbe a legügyesebb tíz csapat kerülhet be.

Azok a győriek, akik szívesen csatlakoznának a játékhoz azoknak az 1. részben a kitöltött tesztlapokat a Győr+ Média szerkesztőségébe kell beküldeni: 9023 Győr, Kodály Z. 32/a, vagy az arrabona@ gyorplusz.hu e-mail-címre.

A legalább 4 totót helyesen kitöltők és beküldők közül kisorsolunk három szerencsés olvasót,akik ajándékcsomagot nyernek.

A második részben belvárosi, felfedező rejtvénysétán vehetnek részt az érdeklődők. Menetlevél segítségével megadott útvonalat kell majd bejárni, a kitöltött füzeteket a Győri Látogatóközpontban elhelyezett „Arrabona évszázadai” gyűjtőládikába kell bedobni április 22 – május 17. között. A résztvevők közül három játékos jutalomban részesül. A menetleveleket a Dr.Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Herman Ottó utcai és Baross úti épületében, a Győr+Média szerkesztőségében, a Győri Látogatóközpontban és a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban lehet beszerezni.

Témakör
1.  Várostörténet 02.18.
2. A Győr + Média izgalmas világa 03.04.
3. Gazdaság, közlekedés 03.18.
4. Környezetvédelem 04.01.
5. Művészet, irodalom 04.15.

2. rész: Belvárosi felfedező túra   |   2021.május 6.Győrieknek: április 22 –május 17.
3. rész: Döntő    |   2021. május 27.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #városimereti vetélkedő |