Ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.06.19. 11:33

Két év kényszerű kihagyás után ismét megrendezték a Győr-Lipót Futóversenyt és Kerékpáros túrát. A szigetközi kerékpárúton a lipóti élményfürdőig 26,4 km távot egyéniben és 3 fős váltókban lehetett teljesíteni. Kísérő eseményként szervezték hozzá a kerékpáros túrát.

Hirdetés

A szigetközi kerékpárúton Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Ásványráró, Hédervár útvonalon a Lipóti Termál és Élményfürdőben kialakított célig futottak a versenyzők. Kísérő eseményként kerékpárral és görkorcsolyával túra jelleggel tehették meg a távot az arra vállalkozók.

A támogatók jóvoltából a településeken és a célban felállított frissítő állomások, Lipóton a beérkezés után egy kellemes fürdőzés várta a résztvevőket.

Az idei megméretésen részt vett a Győr+ Média munkatársa, Ficsór Dávid is, aki 2:26:16 órás időeredménnyel teljesítette a távot.

2010-ben indult útjára az első verseny. A cél az volt, hogy ebben a régióban is egy közkedvelt, színvonalas futóeseményt hozzanak létre, illetve szerették volna megismertetni Győrtől a szigetközi településeken keresztül ezt a vidéket. Az egyirányú pálya, pontból-pontba jutás, több sikerélményt ad a teljesítőknek.  A versenyen elit, rendszeresen edzésben lévő és szabadidő sportolók is indulhatnak. A három fős váltót klub, céges vagy baráti társaságok egyaránt választják.

2012-től a Spar Budapest Maraton hivatalos felkészülési versenye lett a Győr-Lipót futóverseny. Az őszi maratonra készülők felmérhetik a formájukat, segíti a felkészülésüket a táv teljesítése.

Díjazzák az első három férfi, női befutót, a három legjobb férfi és női váltót, a legjobb céges váltót, 40 év feletti szenior férfi, női versenyzőket 4 kategóriában. Minden célba érő futó egyedi érmet kap.

Az idei eseményről Ács Tamás készített fotógalériát.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #futóverseny | #híradó | #kerékpár | #szigetköz |