Hirdetés

Vita nélkül zajlott a közgyűlés

Fotó: Győr+
Győr+
2021.09.28. 10:01

Ismét összeül a győri közgyűlés szeptember 28-án kedden, délelőtt 10 órakor. A napirendi pontok között szerepel az építkezésekről szóló változtatási tilalmi javaslat, de szó lesz a város klímastratégiájáról és a Győri Nemzeti Színház is terítékre kerül.

Hirdetés

A napirendi pontok és a felterjesztések a gyor.hu weboldalon találhatók.

10:01 – Megkezdődött a szeptemberi közgyűlés a győri Városházán. Először Dr. Dézsi Csaba András tájékoztatta a megjelenteket, hogy jegyzőváltás történt, valamint hogy a testület határozatképes (20 képviselő van jelen, ketten igazoltak vannak távol).

Hirdetés
Fotó: Győr+

10:03 – A napirendi pontok ismertetése előtt díjakat és elismeréseket adtak át a város, illetve különböző városrészek, közösségek szolgálatáért.

A közgyűlést élőben követhetjük Dr. Dézsi Csaba András Facebook oldalán is:

10:15 – A díjak átadása után elfogadták a napirendi pontokat.

10:17 – Az első pont a helyi építési szabályzat módosítására vonatkozik, melyet Gyimóthy Ákos főépítész ismertetett. A korábbi javaslatot 5 pontban módosították. Pollreisz Balázs (MSZP) intézett kérdést a főépítészhez egy ménfőcsanaki házépítés kapcsán, ahol a képviselő politikai nyomásgyakorlást sejtetett, azonban Gyimóthy Ákos kijelentette: ilyen nem történt.

10:21 – A képviselő-testület ezután elfogadta a tervezetet.

10:22 – A második napirendi pont a változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről szólt, ezt szintén elfogadta a testület.

10:24 – A negyedik napirendi pont a város klímastratégiájáról szól, Bárány István szólalt fel, megköszönve Dr. Dézsi Csaba András munkáját a város érdekében.

10:29 – Gyorsan mennek a szavazások, két telek elővásárlási jogáról való lemondásról (Hrsz: 8290/2 ill. 8290/2/A) ellenvetés nélkül szavaztak a képviselők,

10:32 – A 11-es napirendi pont a Győri Nemzeti Színház részére kifizetett előlegről szól, kérdés itt sem volt, minden képviselő igennel szavazott.

10: 35 – Sorban a 12., 13., 14., 15-ös napirendi pontokat is elfogadta, a 16. napirendi pontnál volt egy tartózkodás Pollreisz Balázs részéről.

10:36 – A 17. napirendi pontnál ismét felszólalt a szocialista képviselő. Ahogy várható volt, a GYHG és a Győr-Szol ügye került elő, bár csak célzás szintjén. Pollreisz Balázs kifogásolta, hogy a cégek vezetői nem jelentek meg a beszámoló üléseken, és felhívta az érintettek figyelmét: tegyenek eleget kötelezettségeiknek. Dr. Dézsi Csaba András kiemelte: egyetért Pollreisz Balázzsal ebben a témában. A kijelentést általános derültség fogadta a teremben.

A polgármester ugyanakkor kiemelte: ez nem tartozik a napirendi ponthoz.

10:39 – Balla Jenő szólalt fel, de nem engedte el a témát. A képviselő azt javasolta, hogy azonos formátumban, összehasonlítható módon kérjék számon a városi cégeket, hogy könnyen ellenőrizhető legyen azoknak a munkája.

10:40 – A képviselők ezután elfogadták az utolsó nyilvános napirendi pontot is, a közgyűlés ezután zárt ülésen folytatódott, ahol a Pro Urbe-díjak adományozásáról döntenek a képviselők.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #közgyűlés | #önkormányzat | #városháza |
likeold
a fb oldalunkat