Hirdetés
Újraválasztás

Ismét dr. Fekete Dávid lett a Fidelitas Országos Választmányának elnöke

Fotó: Fekete Dávid hivatalos Facebook oldala
Győr+
2022.02.05. 12:24

Ezen a hétvégén Győrben tartja három napos ülését a Fidelitas Országos Választmánya.

Hirdetés

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke az elmúlt időszakról szólva elmondta: a pandémiás helyzet a Fidelitas számára is komoly kihívásokat jelentett, de már a világjárvány kezdetekor arra helyezték a hangsúlyt, hogy felmérjék: kiket és milyen területeken tudna segíteni a szervezet:

„Bekapcsolódtunk egyebek mellett az időseknek szóló segítségnyújtásba. Többek között a napi ügyek intézésében, a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, vagy éppen kutyasétáltatásban vállaltak a tagjaink aktívan feladatot. Igyekeztünk tehát ott jelen lenni, ahol a segítségünkre szükség volt. Részben ennek köszönhetően azt látni, hogy a pandémia ellenére nagyon sok helyi közösségünk megerősödött, és továbbra is sokan jelzik belépési szándékukat. Az elmúlt időszakban 1200 online jelentkezési kérelem érkezett be hozzánk.”

Hirdetés

Pénteken dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere köszöntötte az ülés résztvevőit, ma pedig Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő látogatott el az eseményre:

„Rendkívül fontosnak tartom a közéleti szereplők és a politikusok utánpótlását. Annak idején én is Fidelitas tagként kezdtem a politikusi pályafutásom, 2006-ig voltam a Fidelitas tagja, illetve alelnöke Győrben. Öröm számomra, hogy ezen a hétvégén Győrben üdvözölhetjük az Országos Választmány ülését, amelynek 2016-óta győri elnöke van dr. Fekete Dávid személyében.”

„A Fidesz kormányzati politikájában a mai napig rendkívül hangsúlyos, központi szerepet kapnak a fiatalok, és nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is. Elég itt például a kormányzatnak arra az új intézkedésére gondolni, amelynek köszönhetően a 25 év alatti dolgozó fiatalok személyi jövedelemadó mentességet kapnak az idei évtől” – emelte ki Simon Róbert Balázs, aláhúzva, hogy Győrben hamarosan újabb fiatalokat érintő beruházásokról adnak majd hírt.

Dr. Fekete Dávid újraválasztott választmányi elnök pedig így értékelt a Győr+Médiának: „Nagy öröm és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy 2016 óta én tölthetem be Magyarország és Közép-Európa legnagyobb politikai ifjúsági szervezetének az Országos Választmányi elnöki tisztségét. Úgy érzem, az elmúlt időszakban is sikerült bizonyítani, hogy a Fidelitas egy nagyon sokra hivatott szervezet a magyar politikában. A jelszavunk: közösség és közélet. A jövőben is ennek a jelmondatnak szeretnénk megfelelni a munkánkkal és aktív közéleti szerepvállalásunkkal. Elsőként most, a 2022-es országgyűlési választások kampányidőszakában, amely kiemelten fontos lesz számunkra.

Simon Róbert Balázs később a Facebook oldalán is megosztotta a mai nap eseményét, és mint írta, óriási élmény volt találkozni a fiatalokkal:

Kapcsolódó témák: #Fidelitas Győr | #híradó | #közélet | #politika |
likeold
a fb oldalunkat