Hirdetés
Autómentes nap

Ismét bringás reggeli az autómentes napon!

Fotó: Marcali Gábor
Németh Boglárka
2021.09.22. 10:41

Az eső ellenére is sokan cserélték a kocsijukat biciklire az autómentes napon, aki pedig így tett azt ismét bringás reggeli várta. A Magyar Kerékpáros Klub győri szervezete települt ki a Dunakapu térre, ahol Pedrós péksütemény csomagok, pogácsák, szendvicsek, müzli szelet és gyümölcs várta az arra kerékpározókat.

Hirdetés

Zuhogó eső fogadta a Győr+ stábját a Dunakapu téren, ennek ellenére rengetegen pattantak nyeregbe, felhúzták az esőkabátot és tempósan kerekeztek át a városon. Ma a bringások közül senki sem maradt éhes, hiszen a Magyar Kerékpáros Klub győri szervezete ismét úgy döntött, hogy megvendégeli a környezetbarátokat. Tömböly Tamás, a szervezet elnöke elmondta: akik évek óta hozzászoktak az eseményhez, azokat az eső sem tartja vissza. A sportember szerint az emberek többsége azonban nem csak az autómentes nap miatt tette le a biciklijét, hanem ennek ellenére is egyre többen cserélik a négykerekűt kétkerekűre.

Idén, a korábbi évekhez hasonlóan szendvicseket, a Pedró pékség péksütijeit, müzli szeletet és gyümölcsöket kaptak a bringások. Legtöbbjük meglepődött az akción, de akadt olyan háromgyermekes édesanya is, aki a zuhogó eső ellenére is elhozta a kicsiket, akik napok óta készültek az eseményre.

Hirdetés

A jó hangulatról pedig Németh Gábor “Némo” gondoskodott, aki gitározott és énekelt az arra tekerőknek. Annak sem kellett félnie, akinek valami gond akadt a biciklijével, hiszen a Decathlon csapata, a helyszínen azonnal orvosolta a problémát. A reggelik kiosztásában pedig a Plazma Pont Győr és a Gézengúz Alapítvány munkatársai is segítettek, így garantáltan mindenki jól lakott szerda reggel.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #kerékpár | #környezetvédelem |
likeold
a fb oldalunkat