Hirdetés
Kultúra

Interaktívvá vált a Borsos Miklós kiállítás

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.06.10. 13:48

Interaktív terekkel bővítették a Borsos Miklós állandó kiállítást a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban. Egy Európai Uniós projektnek köszönhetően több, mint 28 millió Forintot fordítottak az oktató-tapasztalati tér, valamint a foglalkoztató terem kialakítására. Az infografikák, valamint az aktivizáló eszközök segítségével a felnőttek és a diákok saját tapasztalat útján, élményszerűen szerezhetnek ismereteket a szobrászművész életéről és munkásságáról.

Hirdetés

Pörgő infókockákat, de a kőfaragás eszközeit is megtekinthetik azok, akik mostantól a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Borsos Miklós állandó kiállítására látogatnak el. A fejlesztés eredményeként felújított, korszerű bútorzattal, oktató berendezésekkel ellátott alagsori oktatóterek és kiszolgáló helyiségeik két külön csoport egyidejű fogadására is alkalmassá váltak. Kialakításra került egy kerámia-előkészítő helyiség is az agyagmunkát megvalósító szobrászati mintázó foglalkozásokhoz.

Turzai Erika Anna múzeumpedagógus kiemelte: az idelátogatók egyik kedvence lehet a hangtechnikával ellátott bútorzat, amely segítségével a mágneskártyákat kell a megfelelő helyekre rakni. Az alagsorban pedig magasnyomású technikával az egykori győri vár metszetét is el tudják készíteni az érdeklődök.

Hirdetés
Fotó: Németh Boglárka

A múzeum igazgatóhelyettese, Dr. Nemesné Dr. Matus Zsanett szerint az élethosszig tartó tanulás egy interaktív része lehet a kiállítás, melyet elsősorban a felső tagozatosoknak, a középiskolásoknak és felnőtteknek ajánlanak.

A kiállítás mától szeretettel várja az érdeklődőket, amit a felnőttek 800, míg a diákok 400 Forintos áron nézhetnek meg.

likeold
a fb oldalunkat