Gézengúz Alapítvány

Ingyenes szűrőprogramra lehet jelentkezni

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.11.03. 20:45

Térítésmentes szűrőprogramot szervez a Gézengúz Alapítvány Győri Intézete 0-1,5 éves kisgyermeket nevelő szülők részére.

Térítésmentes szűrőprogramot szervez a Gézengúz Alapítvány Győri Intézete az E.ON Hungária Zrt támogatásával. A programot 0-1,5 éves kisgyermeket nevelő szülők részére hirdetik meg.

A program apropóját az adta, hogy manapság egyre több szakirodalom jelenik meg a gyermekek fejlesztésével kapcsolatban, azonban a sokszor egymásnak ellentmondó tanácsok út- vesztőiben nehezen igazodnak el a szülők.

A pályázati támogatás segítségével 2021 novemberében 4 alkalommal az Alapítványban dolgozó szakemberek lehetőséget nyújtanak arra, hogy csoportos szűrőprogram keretében felmérjék a gyermekek képességeit, valamint választ adjanak a gyermekek fejlesztésével kapcsolatos dilemmákra.

Több szakember (gyógytornász, gyógypedagógus) a szülővel való rövid beszélgetést követően, játékos formában megvizsgálja a csecsemő vagy kisgyermek mozgás és értelmi teljesítményét, hogy az megfelel-e az életkorától elvártnak. A feladatok végzése közben a szakemberek előzetes képet kapnak a babák idegrendszeri érettségéről, izomtónusáról, egyensúlyi adottságairól. A gyermekek finom reakcióit, válaszadó képességeit értékelik.

Az eredményről a szülők rövid értékelést kapnak, melyben – szükség esetén – javaslatot tesznek további vizsgálatokra, ellátásra.

A program térítésmentes, de előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a https://gezenguz.hu/kapcsolat/  oldalon lehet. A megfelelő mezőbe kérik beírni: „Szűrőprogram”.

Forrás: Gézengúz Alapítvány

Kapcsolódó témák: #családok | #Gézengúz Alapítvány | #Győr |