Hirdetés
Összefogott az iskola és az önkormányzat

Ingyenes nyelvi kurzusra jelentkezhetnek a győri iskolások

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.05.25. 13:45

Az online oktatás a nyelvtanulás szempontjából is kihívásokkal teli időszakot jelentett a diákoknak. Ezt felismerve indított hiánypótló kezdeményezést a Hatos és Társa Nyelviskola és Győr Megyei Jogú Város önkormányzata, akik összefogásukkal 500 tanulónak biztosítanak angol és német nyelvű, felzárkóztató kurzusokat a nyár folyamán.

Hirdetés

Nem kell sokat várni, mire krétát ragadnak a gyerekek és elkezd kirajzolódni a vakáció felirat a táblán. Tudjuk, miről szól a szünidő: ilyenkor a pihenésé, a játszásé és a szórakozásé a főszerep. Tanulni – főként nyelveket – azonban játszva, könnyedebb módon is lehet, s akkor miért ne szólhatna néhány nyári nap az online oktatás okozta nyelvi (z)űr bepótlásáról?

„Gyakorló nyelvtanárként azt tapasztaltam, hogy nagy hiányosságaik vannak a gyerekeknek az otthon töltött félév után. A kollégák többségének sikerült bővíteni a diákok szókincsét, nyelvtani ismeretét, arra viszont az online térben nem volt lehetőség, hogy olyan mértékben fejlesszék az interakciót, ahogy az az adott szinteken elvárható” – fogalmazott Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola vezetője, aki nagyon örül, hogy az önkormányzat a kezdeményezésük mellé állt.

Hirdetés

Az ismert győri nyelviskola önerőből 150 tanuló képzését tűzte ki célul, az önkormányzat támogatásának köszönhetően viszont 500 (5-12. évfolyamos) diák részesülhet az ingyenes felzárkóztató kurzusokból.

„A Hatos és Társa Nyelviskola megkeresett minket Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel együtt, hogy úgy látják, vannak olyan gyerekek Győrben, akik a távoktatás során lemaradtak a nyelvtanulásban. Ahhoz, hogy valaki valóban boldogulni tudjon az életben, elengedhetetlen a nyelvtudás. Éppen ezért örömmel csatlakoztunk, erkölcsileg és anyagilag is támogatjuk a kezdeményezést. Minden szülőt biztatok, hogy arra inspirálják gyermekeiket, hogy részt vegyenek ezen a programon. A könnyed tanulással nagyon hasznosan el lehet tölteni a nyári szünidőt. Bárcsak a mi gyerekkorunkban is lettek volna ilyenek! – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az egyhetes felzárkóztató kurzusok célja az ismétlés, a nyelvtani hiányosságok pótlása, az interakció, a kommunikációs készségek fejlesztése, valamint a nyelvtanulás iránti motiváció és elköteleződés növelése. Mennyivel nagyobb lelkesedéssel kezdenek majd bele a fiatalok a következő tanévbe, illetve megmérettetésekbe, ha előtte olyan sikerélményeket gyűjtenek a nyelvtanulás terén, amelyek semmivel sem pótolhatók!

„Ezek nem a szokásos, hatvanórás tanfolyamok, hanem délutáni, napi két tanórányi mini kurzusok, ám mindeközben nagyon sok mindenre lehetőség nyílik. Azokat a diákokat várjuk, akik alapóraszámban (heti három órában) tanulnak angol vagy német nyelvet. Ők az iskolai nyelvtanáruktól kérhetnek ajánlást, amiben a pedagógus értékeli tanítványa tudását, és leírja, miért javasolja, hogy részt vegyen a kurzuson. Ezt követően jönnek be hozzánk a növendékek, meghallgatjuk őket, és így osztjuk be a csoportokat. Sok játékos feladattal és élménnyel várjuk őket” – hívta fel a figyelmünket Hatos Hajnalka.

Hatos Hajnalka (Fotó: O. Jakócs Péter)

A nyelviskola folyamatosan várja a jelentkezőket, s ehhez minden információ megtalálható a honlapjukon. – Bátran érdeklődjenek nálunk, illetve az iskolai nyelvtanároknál! – tette hozzá a nyelviskola vezetője.

A felzárkóztató kurzusok időpontjai:

Június 28. és július 1. között az 5-6. és a 7-8. osztályosoknak.

Július 5-8. között a 9-10. osztályosoknak.

Augusztus 9-12. között a 11-12. osztályosoknak.

likeold
a fb oldalunkat