Hirdetés
Jótékonyság

Ingyen hajvágás a rászorulóknak

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2021.11.04. 13:13

Ingyenes hajvágáson vehettek részt a rászorulók szerdán Győrben. Három fodrászatban is várták a jelentkezőket, akik vadonatúj frizurával térhettek haza, ráadásul teljesen ingyen.

Hirdetés

Egy mosolygós nagymama és unokája ültek az egyik győri szalon fodrász székeiben. A nagymama, Horváth Józsefné látássérült, évente maximum egyszer jut el fodrászhoz. „Nagyon örültem a lehetőségnek, mondtam a lányomnak is, hogy: kislányom én is elmehetek veletek?”– mesélte stábunknak az asszony, aki kleopátra frizurát készítetett magának.

Nem messze tőle unokája, Paár Katica Katalin tincsein ketten is dolgoztak, a kislány göndör hajából nehéz volt kifésülni a gubancokat. Katica negyedik osztályos, de nehéz anyagi körülményeik miatt eddig mindig az édesanyja, otthon vágta le a haját. Életében először most járt fodrász szalonban, amit nagyon élvezett. A kislány úgy fogalmazott „furcsán jó érzés”, hogy ketten is csinosítják, ráadásul hajcsatokat, hajgumikat, de még csokoládét is kapott a lelkes beauty csapattól.

Hirdetés

Édesanyja, Kissné Balogh Karolina a Győr+-nak elmondta: évente csak egyszer jutnak el fodrászhoz, hiszen a több ezer forintos kiadás nagyon megterhelő számukra, így azonnal lecsaptak a lehetőségre, amiért nagyon hálásak a fodrászoknak és a szervezőknek is.

Farkas Klaudia, fodrász az egyik ötletgazda, aki kolléganőjével és másik két fodrászattal együtt döntött úgy, hogy segít másokon. Azt mondja más alkalmakkor is segített már a rászorulóknak és az a tudat, hogy valaki életében először az ő keze alatt szépülhet meg, mindennél többet jelent számára.

Varga Szabina, az akció szervezője és koordinátora volt a kapocs a családok, valamint a fodrászok között. Szabina szerint sokan felhívni is alig merték, de az eredményt látva nem győzik meghálálni az élményt.

Az akció annyira népszerű, hogy a fodrászok egy szombati napot is kitűznek a jótékony hajvágásra, amikor újabb rászoruló családokon segítenek majd.

Fotó: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #galéria | #híradó | #jótékonyság | #segítség |
likeold
a fb oldalunkat