Hirdetés
Divertimento

Indul a Zenélő udvarok című sorozat

Fotó: GYFZ
Farkas Mónika
2021.06.24. 14:39

Egy régi, kedves hagyomány éled újra, és tölti meg új tartalommal a Győri Filharmonikus Zenekar. Hétfőtől indul útjára a Zenélő udvarok című sorozata, a társulat kamaraformációival és szólistáival az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a tervek szerint a város mintegy 75 helyszínén találkozhatnak a zenekedvelő győriek.

Hirdetés

„Ezzel a régi-új sorozatunkkal nem a tavalyi, nagy sikerű térzenei koncertjeinket folytatjuk – mondta el a Divertimento műsorában a társulat igazgatója, Fűke Géza. – Ez a hagyomány a ’70-es évekre nyúlik vissza, a szervezéskor kezünkbe került egy régi plakát, mely hirdette, hogy Gidon Kremer hegedűművész egykor itt játszott a mai Zeneiskola udvarán. Ezt a sorozatot szeretnénk most feleleveníteni, és mintegy új tartalommal megtölteni.”

A belvárosban a jól ismert helyszíneken túl, felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, a saját akusztikai környezetében szólal meg. Zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Boros Miklós Múzeum udvarát. A zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Hotel Klastrom, a Püspök Vár és a Bencés Gimnázium is.

További információért kattintsanak a Győri Filharmonikus Zenekar hivatalos honlapjára, illetve Facebook oldalára.

Kapcsolódó témák: #divertimento | #Győr+ Rádió |
Hirdetés