Hirdetés

Indul a roham a koszorúkért

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.10.26. 16:20

Közeleg a Halottak napja és a Mindenszentek, nagy a forgalom a virágboltokban. Győr egyik legnépszerűbb üzletében már fél éve elkezdték a felkészülést a mostani időszakra, hiszen a koszorúk és a különböző sírdíszek elkészítése sok munkával jár. Változatos kreációk állnak a vásárlók rendelkezésére. Bár a forgalom már hetek óta nagy, az igazi nagy roham csak a napokban indul meg a koszorúkért a győri virágboltokban.

Hirdetés

Nagyok az igények a vásárlók részéről, amit az üzletek igyekeznek kiszolgálni. „Virágban a szálas és cserepes krizantémokat viszik, ennek rengeteg fajtája van, és sok színben pompázik, ráadásul méretileg is nagy a választék. Minden évben nagyon kelendő a hagyományos tobozkoszorú, emellett a görögkoszorúink és a tálaink is kedveltek” – mondta a Győr+-nak Fekete Annamária.

Fotó: Ficsór Dávid

Az egyik népszerű győri virágbolt üzletvezetője hozzátette, az egyik régi jól bevált díszt is újraélesztették, ugyanis kosarakat az utóbbi években nem gyártottak, nem volt rá kapacitásuk, azonban most újra kaphatóak és nagyon jól fogynak. Az is kiderült, hogy nem volt áremelés a virágokat és a koszorúkat illetően.

Ebben az időszakban egyébként sem sajnálják a pénzt az emberek, minimum tízezer forint értékben vásárolnak a virágüzletekben. Alaposan felszerelkezve várják tehát a virágboltok az emlékezőket, akik az ünnepekhez közeledve egyre többen fordulnak meg az üzletekben.

Fotó: Ficsór Dávid

Választékból nincs hiány, viszont aki a nagy tömeget szeretné elkerülni, az mielőbb vásárolja meg a virágot, vagy a koszorút, hiszen a roham csak a hét vége felé kezdődik.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #halottak napja | #virág |
Hirdetés