Újabb, még Erősebb dráma a Padlásszínházban

Így játszanak a (n)ők

P. Csapucha Adrienn MekliZ Fotó/Komlós Ádám
2023.02.10. 14:40

2020 márciusában, két évtizednyi szünet után újranyitotta kapuit a Padlásszínház. Azóta számos darabot mutatott be sikerrel a teátrum, az intimebb, izgalmasabb térben, ahol a közönség közvetlen interakcióba kerülhet a művészekkel. Pénteken ismét premier, most az Erősebb című, egyfelvonásos dráma, és annak főszereplői, Mózes Anita és Szina Kinga várja a nagyérdeműt.

August Strindberg művét az a Zakariás Zalán rendezte, aki már többször bizonyított Győrben. A darab színház a színházban, az esten a nézők a kulisszák mögé láthatnak, a főszereplők színpadi magánélete is munkássága összeér a drámában. „Az élet sűrítésével foglalkozunk, nagyon sokszor a saját tapasztalatainkat építjük be, mi, művészek. Az életben is vannak nehéz pillanatok és fordulatok, és ilyenkor nagyon sokat segít a színházi tudásunk, vagy, hogy ilyen szituációkat már eljátszottunk a színpadon” – ismertette a rendező.

Az alaptörténetben egy szerelmi háromszöget láthatunk, rivalizálást, összefeszülést két fantasztikus tehetség jóvoltából.

„Nagyon erősen női, azonban belül is színésznői sorsokról, utakról van szó a produkcióban. Titokzatos hangulatú a mű, a viszonyok egysége és különbözősége kapcsolódik, én nem is aposztrofálnám harcként, sokkal inkább a viszonyulásokként” – árulta el a Győr+ Média érdeklődésére Szina Kinga.

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, a másik fél, hogyan érzi magát a drámában. „Az előadás 70 százalékában nincs szövegem, mégis nagyon jelen vagyok. Otthon érzem magam ezen a helyszínen, ez az egész tér letisztít. Kingával együtt lélegzünk, az, hogy ketten vagyunk a színpadon egy plusz adrenalin, hogy hogyan tudunk hatással lenni a jelenlévőkre – mesélt érzéseiről Mózes Anita, színésznő.

Galéria: MekliZ Fotó/Komlós Ádám

TV-s szerkesztő: Farkas Mónika