Hirdetés
Kulisszák mögött

Igazi családi szórakozást ígér a Sulibérlet első bemutatója

Fotó: Győri Nemzeti Színház
Farkas Mónika
2020.11.16. 13:21

A jelenlegi járványügyi időszakban a közönség csak az online térben az élő közvetítéseknek köszönhetően láthatja majd a bérletes előadásokat. Ennek megfelelően a Vill-Korr Sulibérlet idei első bemutatója, Szilágyi Andor meséje is a virtuális térbe költözik.

Hirdetés

A Leánder és Lenszirom premierjét a társulat közönség előtt játszhatta még november 7-én a Kisfaludy Teremben. Ebben a viharvert időszakban igazi családi szórakozást ígér a Vill-Korr Sulibérlet idei első bemutatója!

Szilágyi Andor Leánder és Lenszirom című darabját, Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéje óta írt legszebb magyar tündérmeseként emlegetik. A Szép Ernő-díjas Szilágyi Andor írói fantáziáját Benedek Elek Csudafa című meséje ihlette, de a szerelmetes mese sok más híres elődjének motívumait is magába olvasztja.

Hirdetés
Fotó: Győri Nemzeti Színház

Felsejlenek benne A szépség és a szörnyeteg, a Vadhattyúk, de akár Shakespeare Szentivánéji álom című drámájának varázslatos világa is. Gábor Sylvie alkotótársával, Árva Nóra díszlet- és jelmeztervezővel igazi fantasy komédiát, marveli világot álmodtak a Kisfaludy Terem színpadára. A kicsiknek és nagyoknak szóló darab 1993-as ősbemutatója óta elsősorban vidéki színházak műsorán szerepelt, később a Magyar Állami Operaház meseoperaként is bemutatta. Gábor Sylvie miután otthonosan mozog ebben a műfajban, így számos ismert könnyű- és komolyzenei geget használt fel győri rendezésében, melyet hűen követ a darab koreográfiája, Fekete Miklósnak köszönhetően.

A győri előadás címszereplői Fehér Ákos és Molnár Ágnes, a karakter szerepekben kiváló alakítást nyújt a teljes stáb: Vincze Gábor Péter, Mihályi Orsi, Cselepák Balázs, Klinga Pétert és Nagy Gréti, illetve Bende Ildikó, valamint Koppány Zoltán és Takács Zoltán.

Kulisszák mögött műsor:

likeold
a fb oldalunkat