Idén is rajzpályázatot hirdetett a tűzmegelőzési bizottság

Győr+
2023.04.06. 14:07

A korábbi évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023-ban tizedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az általános- és középiskolások körében.

Az Országos és Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság idén „A füstérzékelő életet menthet” címmel olyan alkotásokat vár, amelyeken az az iskolások a tűzmegelőzés és a tűzvédelem jelentőségét, azon belül is a lakástüzek megelőzésének fontosságát ábrázolják. Az iskolások három korcsoportban, 6-10 éves, 11-14 éves, és 15-18 éves korig pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót küldhetnek be.

Az alkotásokat április 21-ig lehet benyújtani postán (Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 9021 Győr, Munkácsy út 4.), vagy e-mailen ([email protected]), illetve előzetes egyeztetés után személyesen a vármegyei igazgatóságon a korcsoport és kategória megjelölésével.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2023 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei és különdíjasai értékes nyereményeket kapnak. Az az iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2023” címet, és egy valódi tűzoltó-bemutató részese is lesz. 

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #rajzpályázat | #tűzoltóság |