Idén is hatalmas érdeklődés övezte a Hímestojás napját

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2022.03.27. 16:00

Ebben az esztendőben is igazi húsvéti kavalkádra hívta az érdeklődőket a Generációk Háza. A Tavaszi Fesztivál keretében a Győr Projekt Kft. megbízásával került sor a Hímestojás kiállításra és vásárra, amelyre nagyon sokan voltak kíváncsiak.

,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy két év után ismét meg tudtuk szervezni ezt az eseményt, hálásak vagyunk a Győr Projekt Kft. támogatásáért. Az Aradi vértanúk útján található házunkat felújítják, ezért átmenetileg a Hermann Ottó utcában, illetve négy másik helyen működünk. A Városi Könyvtár a segítségünkre sietett, hogy a klubjában lássuk vendégül a hímestojásfestőket, akik az ország különböző pontjáról érkeztek – mondta Kokas Éva, a Generációk Házának igazgatója.

Kiemelte, az elmúlt húsz évben kiváló kapcsolatot alakítottak ki a népi iparművészekkel, akiknek a termékeit megcsodálhatták az érdeklődők.

,,Csodálatos tojásokat alkottak. Vannak, amelyek különlegesen karcoltak, növényi lében festettek. Nálunk lehet ellesni titkokat, hogyan, milyen lében fessünk tojásokat. Az érdeklődök számára a művészek nagyon szívesen tartanak bemutatót, beszélgetnek a témáról. Azt is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a helyi kézműveseket meghívjuk. Jelen van a szalmafonó, a keramikus, a gyöngyöző és a mézeskalácskészítő is – magyarázta Kokas Éva. – Ezen kívül játszóházakba várjuk a gyerekeket. Három helyszínen van tojásfestés, további hat helyszínen a húsvét díszeit lehet elkészíteni itt a Generációk Házában. Mindig arra törekszünk, hogy a családokat hívjuk meg a programjainkra.”

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #húsvét | #tojás | #ünnep |