Hirdetés
Kézműves portékák

Húsvéti vásár a Virágpiacon

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.04.08. 12:42

A festett tojásoktól, a fajátékokon, a tűzzománc ékszereken át a sajtokig, a mézekig, tizennyolc kézműves kínálja portékáit péntektől nagyszombatig a megszépült Virágpiacon.

Hirdetés

A megújult Virágpiacon, ahol a Győr-Szol Zrt. szakemberei cserjéket ültettek, a fák tövét bekavicsozták, oszlopokat festettek le, díszítő elemeket helyeztek ki és megtisztították a burkolatot, tizennyolc, a helyszínhez illő sátrat állítottak fel a húsvéti kézműves vásár idejére.

A vásároknak, a piacoknak a helye a győri belvárosban van, ezért egy évvel ezelőtt a termelői piac visszakerült a Dunakapu térre, most pedig az eddig kihasználatlan Virágpiacot töltjük meg újra élettel, vissza adjuk a funkcióját, újra közösségi térré tesszük – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András polgármester a vásár pénteki megnyitóján.

Hirdetés

Dr. Fekete Dávid a terület önkormányzati képviselője arra híva fel a figyelmet, hogy a húsvéti hagyományokhoz, népszokásokhoz hozzátartozik a vásárok megtartása. A győri viziten lakossági észrevétel volt, hogy a környéken élők szeretik a Virágpiacot, de több árust, több rendezvényt szeretnének. „A városi terek akkor érnek valamit, ha az ott élők szívesen használják azokat, közösségé tudnak formálódni azon területen.”

A húsvéti vásárban, a tizennyolc árusnál, az ünnephez kapcsolódó termékek mellett kézműves portékákat – egyedi kerámiákat, ékszereket, lakásdekorációs dísztárgyakat vásárolhatunk, valamint a szarvasgombától, a lekvárokon, a szörpökön át az édességig sok mindenfélét. A helyszínen megszokott virág- és palánta árusok pedig tovább színesítik a vásári kínálatot – tájékoztatott Hajtó Péter, a rendező Győr Projekt Kft. vezetője.

A vásár április 8-a és 16-a között, naponta 9-től 18 óráig, 16-án, szombaton 9-től 14 óráig tart nyitva. A gyermekeket ingyenes játékok várják április 9-én, 10-én, 15-én 9 és 18 óra között, valamint április 16-án 9-től 14 óráig.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győr | #húsvét | #vásár |
likeold
a fb oldalunkat