Hűs habokba csobbanhatunk Győr szabadstrandjain

Venesz Klaudia Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.07.07. 20:20

A Mosoni-Dunán levonuló árhullám után a Szent László Napok hagyományőrző sátrai vették birtokba az Aranypart I-et, majd a kajak-kenu maratoni bajnokságnak adott otthont a partszakasz, de az év második hőhullámának hétvégéjén már minden feltétel adott volt a kiadós csobbanáshoz.

Megtelt élettel a töltés mindkét oldala: a napozni vágyók inkább a Lapos felé eső oldalra terítették ki a törölközőjüket, a családosok az Aranypart II. hűs fáinak árnyékát élvezték július első hétvégéjén. A felhőtlen strandolás és sportolás szerelmeseit kiváló minőségű, 22-24 fokos víz várta.

Mindkét strand környezete rendezett, a Duna utca felőli részen pedig egy tiszta fürdőház szolgálja a látogatók kényelmét 8 és 20 óra között. Ebben az időszakban a fürdőzők biztonságáról vízimentők gondoskodnak.

A parkosított részeken számtalan sportolási lehetőség áll rendelkezésre: három homokos strandröplapda-pályán lehet játszani és a holtágon bátran vízre dobhatjuk sporteszközeinket.

Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a SUP deszka a matraccal szemben nem minősül strandeszköznek, így csak az előírásoknak megfelelő mentőmellényt viselve lehet használni!

Győrben az Aranypart I. és II. területén lehet fürdőzni, a Kowalternél továbbra is csak a napozás engedélyezett. Bármennyire is csábítóak a hűs habok, ezt a tanácsot érdemes megfogadni, hiszen a folyók többi szakaszán a medret nem ellenőrzik és mentőszemélyzet sem áll rendelkezésre!

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Kapcsolódó témák: #aranypart | #Győr | #szabadstrand |