Sport & Balance

Hogyan válasszunk jó edzőt?

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.08.12. 07:00
Hirdetés

A sport, a testmozgás, egyre hangsúlyosabb napjainkban. Ahhoz, hogy igazán jó eredményeket érjünk el, nem árt, ha szakember segíti munkánkat. De kihez forduljunk? Hogyan válasszunk jó és számunkra megfelelő edzőt?

A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ továbbra is szem előtt tartja, hogy a kliens igényeinek megfelelő szolgáltatást nyújtson. Nagy Richárd oktató, személyi edző, sportrehabilitációs tréner, a központ munkatársa úgy látja, hogy már az elején eldől, jó helyen kopogtatunk-e. „Első körben a célt kell meghatározni, és az első alkalom során jelentős hangsúlyt kap az állapotfelmérés.” – vallja a szakember.

Lényeges szempont, hogy az esetleges problémáink kezelésében jártas szakember segítségét vegyük igénybe, aki legalább személyi edző végzettséggel rendelkezik.

„A képzés során hangzanak el olyan témák, olyan tematikák, amelyek megoldást nyújthatnak a sérülések kezelésében, a testsúly csökkentésében, vagy éppen az izomtömeg növelésében” – magyarázza Nagy Richárd.

A szakember úgy látja, fontos, hogy az edző naprakész tudással rendelkezzen, és jól kommunikáljon. Legyen pozitív, és tudja motiválni a klienst. A szigornak is helye van az edző eszköztárában, ami segítség lehet, ha a vendég figyelme elkalandozik, vagy akár a munkahelyi problémái miatt nem tud kellőképpen összpontosítani.

Az edző legyen tisztában a kompetenciahatáraival. Ha úgy ítéli meg, irányítsa a sportolót más szakemberekhez” – hangsúlyozza Nagy Richárd. Fontos, hogy az edző mutassa be a gyakorlatokat, és azok helyes végrehajtását, és következetesen haladjon a meghatározott program szerint. És azt sem szabad elfelejteni, hogy bár sok a külső tényező, az edző figyelme nem kalandozhat el. Mindig az adott megbízójára figyeljen, és közösen haladjanak a meghatározott cél felé vezető úton.

A célok meghatározása, a megfelelő motiváció, és a megtervezett edzés hosszú távon biztosíthatják, hogy a sérülések elkerüljenek minket, és örömünket leljük a sportban. Ezen az úton pedig támogatást kaphatunk a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ munkatársaitól. Csak be kell lépnünk a kapun!

További információ: http://www.sportandbalance.hu/

(X)

Kapcsolódó témák: #edzés | #életmód | #mozgás | #Sport&Balance Győr |