Hirdetés
Praktikus tanácsok

Hogyan előzzük meg a nyári hasmenést?

Fotó: Freepik
Győr+
2022.06.25. 16:15

Megérkezett a nyár! Kicsit lazábban kezeljük a dolgokat, amire otthoni körülmények között már rutinból odafigyelünk. Ebből aztán számos kellemetlen egészségügyi probléma fakadhat.

Hirdetés

Ezen a téren is a legegyszerűbb a megelőzés. Az alapvető, mindenki számára ismert higiénés feltételek tiszteletben tartása. Gyakran mossunk kezet, lehetőleg folyékony szappannal! A közös hagyományos szappan vagy a törölköző használata ugyanis inkább terjesztheti a fertőzéseket, mint megelőzi azt. Ahol a toalettben eldobható papír kéztörlőt adnak, csak azt használjuk.

Óvatosan a forrásvizekkel, mert ha nincs rá kiírva, hogy ivóvíz, akkor könnyen összeszedhetünk egy kellemetlen bélfertőzést. Hasonlóképpen a mosatlan gyümölcsökkel, amik számos, ki tudja milyen szennyezett kézen mennek keresztül, amíg eljutnak a vevőhöz.

Hirdetés

Figyelni kell arra is, hogy a meleg ételek kellő mértékben meg legyenek főzve, sütve, párolva, mert így lehetünk biztosak abban, hogy a kórokozók, ha voltak is benne, elpusztultak. A nagy melegben legalább napi 3 liter folyadékot igyunk! Főleg, ha már elkapott minket egy hasmenéssel járó betegség, akkor fokozottan figyelni kell az elvesztett folyadék pótlására.

Kapcsolódó témák: #Győr | #vény nélkül |
likeold
a fb oldalunkat