Esküvő

Hivatástudat és szerelem az életük

Fotó: Simon-Boros Photography
Havassy Anna Katalin
2020.07.09. 07:41

Esküvőről értesülni mindig jó hír, a szerelem ünneplésének egyik legszebb formája. Lakner Katalin pedagógus és Szabó Marcell tűzoltó őrmester házassága azonban a hivatástudat egyik legszebb példája is.

Az újdonsült házaspár boldogan mesélt életük eddig legszebb napjáról, amikor ötévnyi kapcsolat után július 4-én kimondták a boldogító igent. Az életre szóló ígéretet tőlük nagyon is komolyan kell venni, mind a ketten elhivatott szakemberek, ki-ki a saját pályáján.

Katalin pedagógus, nagyon szereti a foglalkozását, hivatásnak tartja, nem pedig munkának, csakúgy, ahogy Marcell a tűzoltó létet is. Ahogy fogalmaztak: ezeket nem is lehet máshogy csinálni.

A Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület kocsija előtt
Fotó: Családi képek

„Amikor Marci tűzoltónak akart állni, nagyon féltettem. A családban több elődje is van, tudtam, mivel jár, ha egyenruhába bújik.” – kezdte az ifjú feleség. – Ám láttam és éreztem rajta, hogy nagyon szeretné ezt a hivatást. 2017 óta dolgozik Győrben hivatásos tűzoltóként. Még mindig féltem, de a tűzoltóság már az életünk része és boldogok vagyunk, na meg persze nagyon büszke is vagyok rá.

Ráadásul a fiatal őrmester a 2019-es lánykérést is tűzoltósra szervezte. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a romantika soha nem állt távol Marcitól, korábban az is előfordult, hogy szerenádot adott szerelmének. A lánykérésbe pedig bevonta bajtársait is, így tűzoltóautóval és bevetési ruhában érkezett a szőke herceg, szíve királylánya pedig természetesen igent mondott a kérdésre: „Leszel a feleségem?”.

Fotó: Simon-Boros Photography

„Mindig tudtuk, hogy nagy esküvőt szeretnénk majd, ám a koronavírus egy kisit megkavarta a terveket, azt hittük, meg sem tudjuk úgy tartani, ahogy megálmodtunk. Végül közel 160 vendéggel mégis olyan volt az egész, hogy örök emlék marad. S persze ez is tűzoltósra sikerült. – nevetett Kati, majd átadta a szót Marcinak.

A feleségem unkatestvérének közbenjárására a Koroncói Önkéntes Tűzoltó Egyesület kocsiját díszítették fel nekünk mint esküvői autó. Az „A csoportos” tűzoltó kollégáim mind eljöttek, 16 bajtárs díszegyenruhában sorfalba állva tartotta a tömlőket a fejünk felett, amikor kijöttünk a templomból. Persze a lakodalom is nagyon jól sikerült, reméljük, mindenki jól érezte magát, mi egészen biztosan, hogy igen.”

A bajtársak sorfala előtt
Fotó: Családi képek

A fiatalok boldogok, szerelmesek, s többször is hangsúlyozták, hogy abban is szerencsések, hogy mindketten elfogadják a másik hivatását, s tolerálják a velük járó sajátosságokat. Szerintük ezt csak így lehet. Pedagógusnak és tűzoltónak is csak az menjen, aki szívből választ és lélekkel végzi a mindennapok feladatait. Épp csak úgy, mint egy jó házasságban…

Kapcsolódó témák: #112 | #katasztrófavédelem | #napi érdekes |