Hírek Győr testvérvárosaiból

Győr+ sindelfingen.de
2023.01.26. 13:41

Angol nyelvű kiadvány jelent meg Dunaszerdahelyen a Felvidéken élő magyar kisebbség helyzetéről, városi parkokba ültetik ki az ünnepek után a földlabdás fenyőket Poznańban, könyvekkel vakrandizhatunk Sindelfingenben.

Brassó: Az önkormányzat minden oktatási intézményt felszerelt sporteszközökkel, valamint interaktív táblákkal és projektorokkal.

Csíkszereda: Megduplázódik és összefüggővé válik a városi kerékpárút-hálózat. Csíkszereda jelenlegi 11,4 kilométer összhosszúságú kerékpárút-hálózata további 5,5 kilométerrel bővül, valamint a meglévő sávok egy részét is felújítják annak a nyertes pályázatnak az eredményeként, melyet a város az Országos Helyreállítási Tervhez nyújtott be.

Dunaszerdahely: Megjelent a Pro Civis új, angol nyelvű kiadványa, amelynek célja, hogy felhívja az Európai Unió és más nemzetközi szervezetek figyelmét a szlovákiai magyar kisebbség problémáira. A könnyen lapozható, gazdagon illusztrált füzet A szlovákiai magyarság élete és kihívásai (The life and challenges of the Hungarian community in the Slovak republic) címet viseli.

Nof Hagalil: Az Izraeli Űrhét ünnepségének részeként az Innovációs, Tudományos és Technológiai Minisztériumban működő Izraeli Űrügynökség, mint minden évben, több tucat ingyenes rendezvényt tart családok számára országszerte.

Poznań: A Városi Zöldfelügyelet befejezte a karácsonyfák begyűjtését és ültetését. Az élő fák a poznańi parkokban találták meg új helyüket. A lakásokban maradt fákat pedig továbbra is vissza lehet vinni a Hulladékkezelőbe.

Sindelfingen:: A Sindelfingen Városi Könyvtár idén is különleges „randevút” kínál Valentin-nap környékén. Február 1. és 28. között „Vakrandi egy könyvvel – Szerelem az első mondattól” kampányban az olvasók előre becsomagolt könyveket kölcsönözhetnek, amelyekről csak otthon derül ki, mit választottak.

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi partnerség |