Hirdetés
Szarka Zsófi Konyhája

Hideg csokikrém áfonyával

Fotó: Szarka Zsófia
Szarka Zsófia
2020.08.13. 16:22

Az igazság az, hogy a fagyi túl hideg, a táblás csokik pedig olvadnak, ezért a köztes megoldás egy csokoládés pohárkrém, ami gyors és édes.

Hirdetés

Ezek a desszertek a kezdő szakácsok, fiatal lányok és fiúk kedvencei, amit randevúkra, csajos találkákra bátran készíthetnek. Nem kell hozzá idő, energia és vastag pénztárca sem, csak 2-3 trükk, amit be kell tartanunk, hogy csinos is legyen a desszertünk.

Az étcsokoládét csak tejszínnel kell keverni, olvasztani és mindig csoda történik. A tejszínhez pedig egy habfixet kell keverni, hogy ha másnap vagy órák múlva tálaljuk csak fel a desszertet. Így volt ez most is, egy kis presszó kávéval megbolondítottam a csokit, hogy ebéd után felébredjünk a cukor és koffeinadagtól. A kevésbé csokikedvelőknek pedig ajánlom a desszert felső részét, ami nem egy egyszerű felvert tejszín, hanem rögös túró, némi áfonya vagy pirosgyümölcs, hogy savanykás apróságok is legyenek a poharunkban. Mindent csak keverünk, hűtünk és eszünk!

Hirdetés

Bevásárlólista (4 pohárhoz):

  • 100 g étcsokoládé (50-60%-os)
  • 60 ml habtejszín
  • 1 kk cukor
  • csipet só
  • fél dl presszó kávé
  • Tetejére:
  • 150 ml habtejszín
  • 100 g rögös túró
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs. habfix
  • 10 szem áfonya/málna/szilva

Elkészítés:

A csokoládéhoz kimért tejszínt felforralom, belekeverem a cukrot és ráöntöm a felkockázott csokira. Addig keverem, amíg csomómentes nem lesz. Ekkor jöhet bele a kávé és a só. Azonnal a poharakba öntöm, egyenletesen elosztva 4 felé, amibe majd tálalom is. Hűtőbe teszem és közben elkészítem a túrókrémet.

A jó tejszínhabhoz a tejszínt előtte hűtőben tartom vagy 10 percig a fagyasztóban, akkor verődik fel igazán. A felverés kezdése előtt hozzáadom a habfixet, amikor kemény hab, csak akkor keverem el benne a cukrot, majd egy spatulával a túrót is óvatosan és jöhet az áfonya. Az áfonyát egyszerűen csak egy tálikóban 10 másodpercre betettem a mikróba, így gyönyörű színe és kicsit folyékony állaga lett, így kevertem a túróhoz.

Fotó: Szarka Zsófia
Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ Konyha | #Szarka Zsófi Konyhája |
likeold
a fb oldalunkat