Győr 750

Hetvenöt pozitív üzenet került a Remény-fára

Fotó: Ács Tamás
Zombai-Kovács Ákos
2021.04.30. 14:42

75, többségében Győrben tanuló fiatal pozitív üzenetét tartalmazó szalag került fel a város, pénteken felállított májusfájára. A Városi Diák Fórum kezdeményezésére állítottak „Remény fát” a Honvéd ligetben, a kezdeményezéshez az önkormányzat is csatlakozott.

A májusfaállításon részt vett Radnóti Ákos alpolgármester is, aki a város nevében kötött fel színes szalagot a májusfára. Az alpolgármester elmondta, Magyarországon, főleg vidéken, komoly hagyományai vannak a májusfaállításnak, mostantól Győrben is tradíció lehet ebből a szokásból.

A VDF ötlete volt a májusfaállítás, az önkormányzat pedig azonnal a kezdeményezés mellé állt, lassan remélhetőleg a járvány végéhez közeledünk, fontos lenne, hogy már a nyáron visszatérjen az életünk az eredeti kerékvágásba, ezt üzeni a „Remény-fa” is” – mondta Radnóti Ákos.

„Sok programunk elmaradt a járvány miatt, ezért gondoltuk úgy, hogy kitalálunk valami egészen extrát, így jött az ötlet, hogy állítsunk egy olyan májusfát, amire fiatalok szalagokon, pozitív üzeneteket köthetnek fel” – fogalmazott Boncsarovszky Péter.

„A fiatalság is nagyon várja már, hogy visszatérjen a normális életünk, ezért arra kérek minden fiatalt, regisztráljon az oltásra, hiszen hamarosan a 16-18 éveseket is beoltják és csak a vakcinával lehetünk túl a járványos időszakon” – hangsúlyozta a VDF elnöke.

A „Remény fa” állítása a 750-es, jubileumi programok része, így a diákfórum tagjai is gazdagították a Győr szabad királyi várossá nyilvánításának évfordulójára szervezett sorozatot. „Egy igen lelkes csapatot ismertem meg a VDF-ben, akik folyamatosan ötletekkel bombáznak bennünket, kiváló ötleteikkel, köszönöm nekik az aktív részvételt” – tette hozzá Herkely Ákos, a Győr750 projektkoordinátora.                

Képgalériánk a helyszínről:

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győr750 | #VDF |