Hirdetés
Állatkerti éjszaka, piac, jazz-, swing-, rock-, akusztik- és orgona koncertek

Hétvégi győri programajánló

Illusztráció: Pixabay
Földvári Gabriella
2020.07.30. 12:21

Augusztus első hétvégéje bővelkedik programokban Győrben, ha nem kirándulással és strandolással töltjük az időt, akkor az alábbi események közül válogathatunk kikapcsolódásként.

Hirdetés

Punnany Massif koncert lesz a Bridge kertjében július 31-én, a koncert után Drum&Brass Night, gondosan válogatott zenék és hangtechnika. Ugyanott augusztus 1-jén az Alvin és a Mókusok zenekar ad koncertet, augusztus 2-án pedig a Margaret Island koncertezik a Kálóczy téri buli helyszínen 20 órától.

Fotó: Margaret Island Facebook

A pannonhalmi Viator Jazzvacsorák (Viator Apátsági Étterem és Borbár terasz) programja július 31-én, pénteken 19.30-kor a Nexus Lineup formáció koncertje lesz. A Nexus Lineup elnevezés hűen tükrözi mind a csapat zenei világát, mind a tagok sokszínűségét. Melódiáik összeköttetést teremtenek a modern, kortárs, illetve a tradicionálisabb hardbop, swing stílusirányzatok között. Programjukban a zenekari tagok által írt saját kompozíciók mellett a “Great American Songbook” örökzöldjei is, természetesen saját feldolgozásban fellelhetőek. Fellépők: Hofecker Dániel – trombita, szárnykürt, Jámbor Ármin – alt- és szopránszaxofon, Karel Eriksson (SE) – harsona, Gyárfás Péter – zongora, Hrvoje Kralj (HR) – nagybőgő, Gyárfás Attila – dobok.

Hirdetés

Augusztus elsején a győri állatkert az éjszakai dzsungel hangulatát megelevenítve, meghosszabbított nyitva tartással (22 óráig) és kalandos programokkal várja látogatóit. Sétálhatunk a hangulatosan megvilágított utakon, betekinthetünk az állatok esti programjába, megfigyelhetjük, hogyan vacsoráznak az állatkert lakói. 18-tól 21 óra 30-ig a merészebbek kígyót, csótányt és egyéb „nemszeretem” állatokat simogathatnak. 19 órakor állatbemutató show kezdődik az arénában. 20 órától Marik Laura & Kolosai Ferenc Akusztikus Duó élő koncertje hallható, a jazz, a soul, a pop klasszikus darabjai egyedi feldolgozással szólalnak meg el az állatkert kőszínpadán.

Fotó: Győr+ Archív

Nyári bulit tartanak a Rómer Házban augusztus elsején, 19.45-től az SFV, 20.45-től a Dömper szórakoztatja a közönséget.

A “Védd a helyit, vedd a kisalföldit” termelő vásár augusztus 2-án, vasárnap 7-13 óra között várja a látogatókat a Dunakapu téren. A gyerekek szórakozásáról szabadtéri, ügyességi fajátékok gondoskodnak animátor segítségéve.

Fotó: O. Jakócs Péter

Orgonakoncert lesz augusztus 2-án, vasárnap 18 órakor a győri Szentlélek templomban. Szotyori Nagy Gábor orgonaművész ad hangverseny, ahol Liszt és Mendelssohn orgonaművei csendülnek fel. A belépés díjtalan.

Kilencszázhuszonöt éve, 1095. július 29-én halt meg I. Szent László Árpád-házi király. Koponya- ereklyéjét a Győri Egyházmegye őrzi, ezen a hétvégén ráemlékezve nézzük meg a díszes hermát, amely jelenleg a Káptalandomb 13. számú épületben látható (Szent László Látogatóközpont). Megtekinthető hétvégén 10 és 18 óra között, hétköznap 10 és 16 óra között.

Fotó: Győr+

Juan Gyenes világhírű spanyol fotóművész (1912-1995) alkotásaiból láthatunk kiállítást “Meglátni az árnyékot, mint a fényt.” címmel az Esterházy-palotában (Király utca 17.). A tárlat különlegessége, hogy Gyenes fotográfiái mellett az általa leginkább kedvelt spanyol képzőművészek, Pablo Picasso, Joan Miró és Salvador Dali alkotásai egészítik ki a gazdag fotó- és dokumentum válogatást. A tárlat hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható.

Borbély Károly festőművész és fia, Borbély Máté üvegművész közös kiállítása látható a Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.). A tárlat csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Kapcsolódó témák: #Győr | #szabadidő | #szórakozás |
likeold
a fb oldalunkat