Hirdetés

Hétvégére maradnak a korlátozások Győrben

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2020.04.23. 17:32

Dr. Dézsi Csaba András közleményében arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy április 25-én és 26-án is érvényben lesznek Győrben a múlt hétvégére hozott intézkedések.

Hirdetés

Mint írja:
Május 3-áig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt jelenlegi, országos korlátozó szabályok. Mindemellett, a Kormány felhatalmazást adott a polgármestereknek, hogy az április 25-26-ai hétvégén is további korlátozó intézkedéseket vezessenek be településükön.

Ennek értelmében, a múlt hétvégivel megegyező korlátozásokról döntöttünk Győrben.

1. A dohányboltok csak 8-12 között tarthatnak nyitva.

Hirdetés

Az elmúlt időszakra jellemző volt, hogy az üzletek környékén többen alkoholt fogyasztanak és hangoskodnak, holott a közterületi alkoholfogyasztás szigorúan tilos. Ezt a jövőben megelőzendő, a lakosság a 112-es segélyhívó, valamint a közterület-felügyelet +36-96/550-730 telefonszámán tehet bejelentést, amennyiben ilyet tapasztal. A hétvégén kérésemre a rendőrség és a közterület-felügyelet fokozottan ellenőrizni, illetve szankcionálni fogja a közterületi alkoholfogyasztást.

2. Az üzletek és bevásárlóközpontok hétvégi nyitva tartását nem korlátozzuk, de az ott tartózkodók számára kötelező a szájmaszk, illetve a száj és orr elé helyezett kendő viselése, valamint a személyek közötti minimum kétméteres távolság tartása.

Tereket nem zárunk le Győrben, azonban a közterületeken csak a folyamatos haladás megengedett a kétméteres szociális távolság betartásával, a csoportosulás elkerülése mellett. A játszótereken, padokon, utcabútorokon tartózkodni tilos, azonban horgászatra, és szabadtéren egyénileg űzhető sportolási tevékenységek végzésére van lehetőség.

3. Továbbra is érvényes a győri piacokra vonatkozó szabályozás, azaz az élelmiszert árusító piacokat (Vásárcsarnok, Tarcsay úti piac) a 65 év feletti vásárlók szombatonként csak 6.00 és 9.00 óra között, a hét többi napján továbbra is 9.00 és 12.00 óra között látogathatják.

Kérem a győrieket, hogy a kellemes időjárás ellenére, továbbra is tartsák be a korlátozó intézkedéseket, hiszen mindannyiunk számára az a legfontosabb, hogy a járvány terjedésének megakadályozásával minél előbb véget érjen ez a rendkívüli időszak.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!”

Dr. Dézsi Csaba András polgármester

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat