Hétvégére ajánljuk: történelmi időutazás, fotópiknik, autós találkozó

Összeállította: Csollán Tamara Fotó: Ács Tamás
2024.06.28. 11:37

A hétvége nagyszabású eseménye a Szent László napok, amely történelmi időutazásra hívja az érdeklődőket, de a fotózás iránt érdeklődőknek és az amerikai autók szerelmeseinek is tartogat elfoglaltságot június utolsó hétvégéje.

A hétvégén rendezik városunkban a Szent László-napokat, pénteken 20 órától indul a fáklyás felvonulás az Aranyparttól a Bécsi kapu térig, majd szombaton lovas és gyalogos felvonulás lesz a Rónay Jácint utcától, a belvároson át az Aranypartig. Szombaton és vasárnap az Aranypartra várják az érdeklődőket gazdag hagyományőrző programokkal. Részletek a mufegyor.hu honlapon.

A Friends Big Band könnyed nyári koncertje lesz június 28-án, pénteken 19 órától a Simor János Püspök tere 22. szám alatt.

Hepaj a Radón június 28-án pénteken 19 órától vendég Richard V & DNYM.

Képek a szabadban – Fotók a Radó szigeten. A 22. Fotópikniket rendezi meg a Győri Fotóklub Egyesület június 29-én, szombaton 10-18 óra között. A kiállított fotókra szavazni is lehet. Zenél a Jazz-Re-Beat zenekar.

Gyirmóka címmel játékos családi programokkal várják a gyerekeket és szüleiket június 29-én 9 és 12 óra között a Győri Szabó József Művelődési Ház udvarára  (Gyirmót, Szent László út 35-37.). igazi nyári fergeteges programokkal készülnek a szervezők: lesznek ügyességi játékok, kézműveskedés, óriásbuborék show, ugrálóvár. A jó hangulathoz a zenét az Aranykapu Zenekar szolgáltatja.

Rábától Rábáig – időutazás a cég történetében június 29-én 10 és 18 óra között. A rendezvény célja összehozni a Rába története és gyártmányai iránt érdeklődő embereket, egy közös, emlékezetes eseményen keresztül. Helyszín: Győr, Reptéri út, Rába teherporta.

Amerikai autós találkozó lesz június 29-én 15 és 19 óra között az ETO parkolójában.

A 4. Nyúli Nyár programsorozatának részeként a magyar nóta kiemelkedő előadói érkeznek az Ady Parkba június 30-án 19 órakor. Zenél ifj. Berki Béla prímás, hegedűművész és zenekara és Tornai András, a 100 tagú cigányzenekar énekese.

A Kárpát-medencei keresztény magyar kortárs alkotóművészek munkáiból nyílik kiállítás július 4-én 17 órakor, a Triangulum Galériában. Megtekinthető augusztus 4-ig, naponta 10–18 óra között.

A győri zsidó polgárok deportálásának 80. évfordulójáról történő méltó megemlékezés keretében, a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány Világtalálkozót rendez a holokausztot túlélők leszármazottai részére Győrben, július 4–7 között.

Kézműves-foglalkozásokat kínál a vakáció idejére a Gyermekkönyvtár. Július 4-én 10-kor és 10:45-kor Minyonos ceruzatartót készíthetnek konzervdobozból. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

John Williams: Stoner című művéről beszélgethetnek július 8-án, a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében. Moderátor: Galambos Krisztina könyvtáros. A részvétel ingyenes, de könyvtári tagsághoz kötött.

Július első hétvégéje a gyerekekről szól Győrben. A 17. Győrkőcfesztivál 10 helyszínen 1000 programmal várja a lurkókat. Részletek a gyorkocfesztival.hu honlapon.

Kapcsolódó témák: #Győr | #hétvége | #programok |