Hirdetés
Programok

Hétvégére ajánljuk!

Fotó: O. jakócs Péter
Földvári Gabriella
2022.02.03. 17:11

Összegyűjtöttük, hogy február első hétvégéjén milyen programok várnak ránk Győrben!

Hirdetés

A Rómer Flóris Múzeum október 16. óta az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. A tárlat meghosszabbítva, március 13-ig látogatható, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hiszen a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az gyűjteményben. Olyan emblematikus művek is látható, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata, vagy a kedden Győrbe érkezett Húsvéti locsolás című kép, amely a gyűjtemény legújabb darabja.

Hirdetés

Színpadi zenék címmel a Győri Filharmonikus Zenekar ad koncertet február 4-én 17.15-től a Richter Teremben. Kalandos utazás az opera- és balettzenék világában Berkes Kálmán vezényletével.

A Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán pénteken, és szombaton 19 órától a Bánk bánt mutatják be, a Kisfaludy-teremben pénteken, szombaton 19 órától, vasárnap 15 órától Az öldöklés istene című komédiát játsszák.

A Vaskakas Bábszínházban szombaton 10 és 11 órától a legkisebbeket várják az Izeg-mozog előadással, vasárnap 11 órától pedig a Misi mókus kalandjait láthatják a négy éven felüli gyerekek.

Létformák címmel Dallos István fotókiállítása nyílik február 4-én, pénteken 18 órakor a VOKE Arany János Művelődési Ház Arany Galériájában, amely idén ünnepli 30 éves fennállását.A tárlatot megnyitja: Kakuk Tamás író, költő.  A fotók március 2-ig, 10-17 óra között látogatható.

Ménfőcsanaki Kertbarát Kör kertészeti előadását hallgathatják meg a házikertek-, fóliák-, gyümölcsösök-, szőlő-, gyep energiatakarékos, legmodernebb technikák alkalmazásával való öntözéséről február 4-én 17 órától a kertészkedők a Bezerédj-kastélyban. Előadó: Gricz Tamás öntözéstechnikai szakértő.

Pénteken 10 és 16 óra között Szalkai Károly és Szarka Fedor Guido közös kiállítása látható a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.). A Közelítő hangok című tárlategyébként február 22-ig tekinthető meg hétköznapokon.

”Hullámok” címmel Borbély Károly festőművész tárlata látható a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross u. 4.), melyet Gülch Csaba emlékére rendezett. Pénteken 13 és 16 óra között lehet megnézni a diófapáccal készült grafikákat és elolvasni gülch Csaba szerelmes verseit. A tárlat egyébként hétköznapokon február 21-ig várja az érdeklődőket.

Nagy Gáspár halálának 15. évfordulója alkalmából látható tárlat  „Valaki kölcsönbe vette kezedet” címmel a Triangulum Galériában (Gutenberg tér 2.). A kiállítás – az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett – díjmentesen megtekinthető február 13-ig, minden nap 10-18 óra között.

Képeinkben a világ címmel a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak munkáiból rendezett kiállítás látható február 18-ig a Gyárvárosi Közösségi Házban (Külső-Árpád u. 6-8.) az intézmény nyitvatartási idejében.

Böjtelő havi Gasztró Börzét & Ágota napi seprűvásárt rendez a Cifra Műhely Egyesület. A különleges kulturális és gasztro kalandra február 5-én 9 és 13 óra között az écsi Mezőszélen várják az érdeklődőket. A jó hangulatról a Fanfara Complexa és a Bab Társulat gondoskodik. Részletek ITT.

Hétvégén a kellemes napsütésben érdemes kilátogatni a Xantus János Állatkertbe, ahol már megnézhetjük a két hónapja kikelt első győri pingvinfiókát, vagy a december végén született zebracsikót is. Az állatkert 10 és 16 óra között fogadja a látogatókat.

Február 7-én hétfőn Soós Gábor Farsang című orgonahangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők az Ignatius koncertsorozatban 19 órától a Szent Imre Plébánia Templomban (Szent Imre út 35.). Az esten közreműködik a Collegium Musicum Jaurinense, vezetője Kelemen Áron OSB és Bruckner Máté.

A Dunakapu téren felállított óriáskerék pénteken 11-től, szombaton és vasárnap 10-től 22 óráig várja azokat, akik a magasból szeretnék megcsodálni városunkat, dodzsemezni is ekkor lehet. A jégpálya 10 és 20 óra között várja a korizókat.

likeold
a fb oldalunkat