Hétvégén nyílik a felhajtó

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2024.04.17. 10:19

Jól halad a Baross híd Bartók Béla úti felhajtójának felújítása, a fejlesztésben érintett szakaszt hétvégén, fokozatosan vissza is adják a forgalomnak. Erről az Útkezelő Szervezet igazgatója beszélt a Győr+ Médiának. Máthé-Tóth Péter kiemelte: mintegy 70 méteren modernizálják a rendkívül forgalmas felhajtót, ami az elmúlt évtizedekben nagyon elhasználódott. Miközben a Baross hídnál lassan véget ér a munka, egy másik helyen új fejlesztés indul.

Látványosan készül a Baross híd Bartók Béla úti felhajtójának felújítása. Nagyjából három hete indult a fejlesztés, a munkálatok pedig már a vége felé közelednek.

A tervek szerint a hétvégén, vissza is adják a forgalomnak az érintett részt. „Az alsó aszfaltréteg már a helyére került, csütörtökön tervezzük a felső, vagyis a kopóréteg felvitelét a felületre, majd pénteken már a forgalomtechnikai jelek készülnek, így a terveink szerint a hétvége folyamán vissza is tudjuk adni a forgalomnak a modernizált felhajtót” – mondta Máthé-Tóth Péter.

A hídnál hamarosan véget ér a munka, de egy másik helyen kezdődik egy másik fejlesztés. A Magyar úton járda- és kerékpárút felújítás kezdődik csütörtökön. ”A Magyar utcában, a kórház felőli oldalt évekkel ezelőtt az önkormányzat felújította, most a másik oldalon kezdünk dolgozni, viszonylag hosszú szakaszon, a Tihanyi Árpád út és a Március 15. utca közötti részen újítjuk fel a járdát és a kerékpárutat, mindezt úgy, hogy utóbbi felülete a keresztező utcákkal is egy szintbe kerüljön. Ez azért fontos, mert a Magyar utca egy nagyon lényeges kerékpáros tengely, sokan használják”– tette hozzá az Útkezelő Szervezet igazgatója.

A Magyar utcai beruházás mintegy 80 millió forintból készül és a tervek szerint május végére készül el.

Az igazgató felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén óvatosan vezessenek a Baross híd környékén és figyeljék a közúti jelzéseket is, mert a felújított felhajtót, fokozatosan adják majd vissza a közlekedőknek.