Helyi környezetszépítő verseny indul

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2023.05.04. 12:35

Idén is meghirdeti az önkormányzat a Virágos városunk Győr pályázatot, ezúttal is családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriákban.

Radnóti Ákos alpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy év szünet után idén újra meghirdetik a nagy sikerű városszépítő pályázatot.

Az alpolgármester elmondta, hogy a város kiemelt figyelmet fordít, mindent megtesz a szép környezetért, a közterületek szépítéséért. Hozzátette: idén is százezer virágpalántát ültetnek el városszerte, folytatják a faültetési programot, és már beindultak az öntözőrendszerek, május elsejétől pedig a szökőkutak is üzemelnek.

A lakosság is sokat tehet városunk szépítése érdekében. Ehhez járul hozzá a környezetszépítő verseny is. Aki szeretne pályázni, postai úton vagy e-mailben küldheti be a jelentkezést.

A beérkező pályázatokat zsűri értékeli, majd az eredményhirdetésen kategóriánként az első három helyezett értékes ajándékokat kap, de minden résztvevő tárgynyereményben részesül.

„Bízom abban, hogy idén is sokan neveznek, az elmúlt években 150-200 körüli pályázó volt. Különösen a Covid-időszak alatt nőtt meg a kertészkedők száma, ezért is fontos, hogy nemcsak a családi házban élőknek szól a kiírás, hanem a kis erkélyen „kertészkedők” is pályázhatnak – fogalmazott Radnóti Ákos.

A Virágos városunk Győr helyi környezetszépítő versenyre magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezését várják. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez.

A versenyre nevezni 2023. május 4-től május 31-ig lehet. Nevezési lap a városháza portájáról kérhető és letölthető gyor.hu honlapról. További részletek ide kattintva olvashatók.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr | #verseny | #virágosítás |