Hirdetés
Advent Győrben

Helyére került Győr karácsonyfája

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.11.22. 11:56

Az adventi készülődés egyik fontos pillanata, hogy a Széchenyi térre megérkezik a város fenyőfája. Idén egy 11 méter magas, 25 éves ezüstfenyő lett Győr karácsonyfája, amely egy ménfőcsanaki kertből származik.

Hirdetés

A város karácsonyfája felajánlás útján Győrből, a Koltói Anna utcából származik.

„A Győr-Szol Zrt. feladata a fa kiválasztása, kiemelése, helyszínre szállítása és a Széchenyi téren a helyére állítása. Minden évben, így most is a Győr környéken élők ajánlják fel a mindenki karácsonyfájának alkalmas örökzöldeket, és kollégáim választják ki a legszebbet.” – nyilatkozta a helyszínen Ozsvárt Tamás a Győr Szol Zrt. ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezető

A teret eleve úgy tervezték, hogy meglegyen a karácsonyfa helyének a kialakítása, így az ezüstfenyőt miután a törzsét láncfűrésszel méretre faragták, a szakemberek egy daru segítségéve beemelték a tartógyűrűbe.

„A fenyőfát a biztonság érdekében acélsodronyokkal is rögzítették. Kialakult gyakorlatunk van már ezeknek a fáknak a szállítására illetve beállítására, a Győr-Szol csapat megfelelő rutinnal és tapasztalattal végzik az ilyen jellegű munkákat. Itt most minden a tervnek megfelelően zajlott nem akad semmilyen bonyodalom.” – tette hozzá Győr-Szol munkatársa.

Ezután a következő napokban a Győri Útkezelő koordinálásával a díszek és fényfüzérek is felkerülnek az örökzöldre, amit teljes pompájában november 26-től csodálhatnak meg a járókelők.

A fenyőállításon forgatott a Győr+ Televízió:

Fotógaléria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #advent karácsony | #Győr |
Hirdetés