Havassy Anna Katalin kapta Győr Város Sajtódíját

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2023.03.16. 11:55

Hatalmas elismerésben részesült a Győr+ Média vezető újságírója, Havassy Anna Katalin, akinek dr. Dézsi Csaba András polgármester adta át ,,Győr Város Sajtódíját" a március 15-i díszközgyűlésen.

,,Nagy megtiszteltetés minden újságíró számára, aki szereti a városát és a hivatását, így nekem is. Büszkén tekintek vissza 2019-re is, amikor szintén a magyar sajtó napján dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitánytól Rendőrségi Aranytollat és Szent György emlékérmet vehettem át mint rendőrségi tudósító. Az, hogy szeretett városom, Győr és a rendőrség is méltónak talált az elismerésre, számomra visszaigazolás. Arról, hogy bár előfordul, hogy a körülöttem lévő emberek nem értik meg azt az utat, amin járok, de nem is kell megérteniük, hiszen ez nem az ő útjuk… Viszont úgy tűnik, az irány jó, szóval megyek tovább… És köszönöm azoknak, akik mellettem vannak!” – írta Havassy Anna Katalin a Facebook-oldalán.

Munkatársunk csütörtök reggel a Győr+ Reggeli vendége volt a díjátadás apropóján.

,,Győriként egy városi díjat átvenni mindig nagyon szívet melengető. Természetesen nagyon magas polcra helyezem az elismerést – fogalmazott Kata, aki számára újságíróként a kiemelkedő témákat a rendőrségi és a katonai vonal szolgáltatja. – Eredendően nekem az egyenruhás vonal a szakterületem. Amikor lehetőség nyílt az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerhez csatlakozni, úgy voltam vele, ha már ennyit írok az egyenruhásokról, illene megnézni mindezt belülről is – egyrészt tiszteletadásként, másrészt úgy éreztem, hogy így szakmailag is fejlődhetek. Egészen kiskoromtól érdekelt az egyenruhás világ. Amikor újságíróként bekerültem ebbe a körbe, felhívták rá a figyelmem, hogy ez egy bizalmi pozíció. Nagyon jól érzem magam közöttük is, úgy érzem, befogadtak, s a bizalom, illetve a tisztelet kölcsönös.”

Kata újságíróként persze nyitott a világra, sok téma iránt érdeklődik, s többek között a zene világában is otthonosan mozog.

,,Mindig is szerettem a zenét, nem telik el nap, hogy ne hallgatnám a kedvenc előadóimat. Zenei lapnál kezdtem el dolgozni, manapság oda már csak hobbiszinten írok. Viszont ha zenei témáról van szó, ma is kapok megkeresést” – árulta el Kata.

A beszélgetést itt hallgathatják vissza:

Kapcsolódó témák: #elismerés | #kitüntetés | #sajtódíj |