Hirdetés
Felhőtlen szórakozás

Hatalmas siker volt a VII. adyvárosi Tóparty!

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.08.01. 07:00

Az időjárás is kegyeibe fogadta a szombati VII. adyvárosi Tópartyt, amelyre rengetegen látogattak el a nap folyamán. A rendezvény este nagyszabású Szenes Iván emlékkoncerttel zárult, ahol sztárfellépők szórakoztatták a győri közönséget.

Hirdetés

Az adyvárosi tó partján hetedik alkalommal megtartott rendezvényre délelőtt fél tíztől a téti fúvószenekar játéka hívogatta a győrieket. Tíz órakor Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertjén már táncra is perdültek a legkisebbek, a művésznő pedig egy dal erejéig fellépőtársat is köszönthetett maga mellett: az egyik dal rap-betétjét ugyanis Radnóti Ákos alpolgármester adta elő a különleges duett tagjaként!

A rendezvényre a hatósági előírások miatt védettségi igazolvánnyal lehetett belépni, amelynek bemutatása után, a fesztivál-karszalag birtokában egész nap ingyenes voltak látogathatóak a programok. És természetesen ingyenesek voltak a legkülönfélébb játszóeszközök, játékok, amelyekből a korábbi éveknél is több várta idén a gyermekeket. Népszerűek voltak az ugrálóvárak, a trambulin, a fitnesz, az ügyességi és a vizes játékok, nem is beszélve a vadonatúj kisvasútról.

Hirdetés
Népszerű volt a kisvasút (Fotó: Vig Norbert)

És a fiatalabb korosztály számára ezzel még nem ért véget a meglepetések sora! Délután igazi, a régi időket idéző, ló vontatta omnibusszal kocsikázhattak egyet a városban. A Xantus János állatkert munkatársai eközben állatsimogatóval és pónilovaglással kedveskedtek a fiatalabb korosztály tagjainak. Aki pedig szerette volna megörökíteni a Tóparty remek hangulatát, Selfiebox-szal készíthetett magának emléket.

Fotó: Vig Norbert

A rendezvény házigazdája, Győr sportért is felelős alpolgármestere, egyben a körzet önkormányzati képviselője, Radnóti Ákos a nap folyamán Facebook csatornáján többször is élőben jelentkezett be a helyszínről. Profi hangulatfelelősként gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezze magát.

Fél ötkor örökzöld slágerekkel, Nagy Gréta és Venczel-Kovács Zoltán fellépésével a nagyszínpadon is megkezdődött a műsor. Már ekkor kiváló volt a hangulat, és még hátra volt a Tóparty este hét órára meghirdetett fő eseménye, a Szenes Iván emlékkoncert, a róla elnevezett parkban, lánya Szenes Andrea konferálásában.

Fotó: Vig Norbert

Az emlékest előtt Radnóti Ákos és Kara Ákos országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, akik eddigre teljesen megtöltötték a nézőteret.

Megtelt a park (Fotó: Vig Norbert)

Végül, a nap zárásaként, az emlékkoncerten olyan kiválóságok, élő legendák léptek színpadra, mint Voith Ági, Bodrogi Gyula, a töretlen népszerűségnek örvendő Apostol zenekar, Zalatnay Sarolta, valamint Nyári Károly. A fiatal generáció előadóit a Nyári-lányok, Kocsis Tibor és Opitz Barbi képviselte, aki Radnóti Ákossal duettben adta elő a „Nemcsak a húszéveseké a világ” című örökzöld slágert.

Nyári Károly (Fotó: Vig Norbert)

A reggeltől egészen estig tartó program kiváló hangulatban zajlott, rengeteg érdeklődőt vonzott, és nagyon sokak számára felhőtlen kikapcsolódást nyújtott ezen a szombati napon.

Az Apostol nagy koncerttel érkezett (Fotó: Vig Norbert)

Mutatjuk mindezt képeken, tengernyi fotóval!! 🙂 🙂

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Tóparty – 1. rész. Fotógaléria: Vig Norbert

Tóparty – 2. rész. Fotógaléria: Vig Norbert

Tóparty – 3. rész- Fotógaléria: Vig Norbert

Tóparty – Befejező rész. Fotógaléria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr | #koncert | #szórakozás | #tóparty |
likeold
a fb oldalunkat