Hatalmas kedvezményt kapnak a győriek a negyedéves Volán-bérletekre

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.02.16. 14:18

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere számolt be arról, hogy a Volán Zrt. vezetőségével sikeres tárgyalásokat folytattak annak érdekében, hogy a győri állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket 50 %-os kedvezménnyel vásárolhassák meg.

Amellett, hogy mindez jelentős anyagi segítséget jelent a győri családok számára, azt a célt is hivatott szolgálni, hogy minél többen válasszák a tömegközlekedést, ezáltal is csökkentve a károsanyag-kibocsátás mértékét, mindez elősegíti a városi környezetvédelmi program végrehajtását is.

Győrben az elmúlt 4 évben a buszközlekedés jelentős fejlesztése megtörtént. A korábbi városvezetés által elhanyagolt, a 20 éves átlag életkor feletti buszflottában, 52 új busz üzembe helyezésével 10 év alá csökkentették a buszok átlag életkorát.

Jelenleg a felnőtt negyedéves bérlet díja 16 500 forint, a diák bérlet ára 6500 forint. A sikeres tárgyalásokat követően már akár a második negyedévtől 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a győri állandó lakcímmel rendelkező lakosok a negyedéves bérleteiket.

Egy négytagú család, ahol mindkét szülő és mindkét gyermek megvásárolja a kedvezményes áron kapható bérleteket, negyedévente 23 000, évente 92 000 forintot tud megspórolni.

Kapcsolódó témák: #Dr. Dézsi Csaba András | #Győr | #kedvezmény | #utazás |