Háromszáz tojással várja a húsvétot Adyváros

Mireider Máté Fotó: Marcali Gábor
2023.04.05. 19:41

Húsvéti meglepetést kaptak az adyvárosiak, mégpedig önkormányzati képviselőjük jóvoltából. Radnóti Ákos alpolgármester feldíszíttette a körzetében lévő Kodály Zoltán utca és Földes Gábor utcák találkozásánál lévő körforgalmat. A csomópontot régóta növények díszitik, ezekre aggatták fel a színes tojásokat. Az ötletgazda alpolgármester kiemelte: az akcióval szeretne minden adyvárosinak boldog húsvétot kívánni.

Pár nap múlva húsvét van, innen jött az ötlet. Kaptunk pár száz kifújt tojást, és arra gondoltam, hogy Adyvárosban fel lehetne díszíteni valamit” – árulta el Radnóti Ákos alpolgármester a Győr+ Médiának a helyszínen, aki azt is hozzátette: ezek a tojások nincsenek megfestve, ugyanis azt kérte, ne legyen túl giccses, inkább egyszerű, szerény dekoráció készüljön.

„Ez most új dolog Adyvárosban, első alkalommal teszünk ki ilyet. Karácsonykor már megszokhatták, hogy szépen feldíszítjük a környéket. Ha tetszik a lakóknak, akkor jövő évben több mindent ki fogunk tenni” – mutatott előre a városvezető, aki maga is segített a tojások kihelyezésében.

Radnóti Ákos azt is elmondta: öröm számára, hogy a környéken lakók saját maguk is díszítik a környezetüket, kertészkednek, és rendben tartják a zöldterületeket. Az alpolgármester követendő példaként említette, hogy a Szabolcska utcában az egyik ház kertjét külön feldíszítette egy ott lakó húsvétra, akinek ezt meg is köszönte személyesen.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #dekoráció | #híradó | #húsvét | #ünnep |