Hirdetés
Kamionnal érkeztek

Három tonna élelmiszer a gyermekeknek

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.06.18. 13:10

Állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyerekeket támogat 2011 óta a Coop Segély Alapítvány. A megyei ellátottak részére 3 tonna tartós élelmiszerekből álló adományt a győri Gyermekvédelmi Központban adták át.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely az állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő, összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. A kereskedelmi csoport alapítványán keresztül 10 éve folytatja karitatív tevékenységét, amelynek keretében ez idáig több mint 130 millió forinttal támogatta a rászorulókat.

Háromszéki Ildikó, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője elmondta, a járványhelyzet új feladatok elé állította a gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert is, így a most kapott élelmiszercsomagokkal az étkeztetési költségkeretben felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók, szabadidős és terápiás célú eszközöket tudnak vásárolni.

Hirdetés

Fekete Tibor, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja kiemelte, az adományozással azt szeretnék tudatosítani a gyermekekkel és az intézmények dolgozóival, hogy nincsenek egyedül, figyelnek rájuk, a cégük munkatársainak is örömet jelent, hogy a megyébe 3 tonna élelmiszert adhatnak a 253 fiatalkorú részére.

Széles Sándor kormánymegbízott fontosnak nevezte azt, ha lehetőségünk van és ténylegesen is segítünk, azzal példát is mutatunk abban, hová és hogyan kell adni. E példát látva mások is azokhoz, akik jót cselekszenek.

Radnóti Ákos alpolgármester szerint nagyon fontos, hogy a társadalmi szerepvállalásban is élen járó magyar élelmiszerlánc évek óta kiemelt figyelmet fordít az állami gondozott gyermekekre és bízik a nemes hagyomány folytatásában.

Dr. Szopka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója arról beszélt, és nem csak a rászoruló gyermekeket segítik jelen esetben, hanem az őket gondozó és ellátó munkatársakat is, akik nemes és emberpróbáló feladatot végeznek az év 365 napján.

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat