Három győri klub is több pénzt kap a működésre

Zombai-Kovács Ákos
2023.02.14. 08:45

A korábbinál magasabb anyagi támogatást kap központi forrásból három győri sportegyesület. Kitartó sportdiplomáciai egyeztetés után a klubok bekerültek a 9 kiemelt vidéki sportszervezet közé, akik több támogatást kapnak a központi költségvetésből. Simon Róbert Balázs a Győr+ Médiának elmondta, hogy a GYAC, a Vízisport Egyesület és az Úszó SE összesen 325 millió forint működési támogatást kap.

Győr sportos város – ez nem csak egy szlogen, hanem annál sokkal több. A városi klubok versenyzői évek óta szállítják a jobbnál jobb eredményeket, hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A súlyos energiaválság azonban az egyesületeket sem kíméli, ezért is nagy siker, hogy három győri klub a korábbinál magasabb központi támogatást kap működéséhez. A jó hírről az országgyűlési képviselő beszélt a Győr+ Médiának.

„A kormány döntése értelmében, ebben az évben a Győri Atlétikai Club 185 millió, a Győri Vízisport Egyesület 100 millió, a Győri Úszó Sportegyesület pedig 40 millió forint működési támogatást kap, a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben nagyon nagy segítség a klubok és az ott sportolók számára is” – mondta Simon Róbert Balázs.

A képviselő arról is beszélt, hogy a helyzet súlyos, de egyáltalán nem reménytelen. A politikus bízik benne, hogy ha nem is túl gyorsan, de sikerül majd kilábalni a mindenkit sújtó válságból. „Az elmúlt év végén még pesszimistább voltam, mostanra egy kicsit biztatóbbnak látom a jövőt, miután megjelentek a különböző támogatások az önkormányzatok, az intézmények és a vállalkozások számára is. Az év első fele biztosan nagyon nehéz lesz, aztán utána már szép lassan kilábalhatunk ebből a valóban súlyos válsághelyzetből – tette hozzá az országgyűlési képviselő. Simon Róbert Balázs kiemelte, hogy amikor minden egyes forintért meg kell küzdeni, különösen nagy eredmény, hogy Győr, illetve három győri egyesület jól jött ki a mostani helyzetből.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #egyesület | #híradó | #klub | #kormányzati támogatás | #sport |