Három éve sokkolta az országot Szilágyi István halála

Szigeti Sándor Fotó: youtube
2023.05.03. 12:50

Az ország Lópici Gáspárját, a Győri Nemzeti Színház korábbi művészét saját fia verte halálra. Napra pontosan három évvel ezelőtt történt a feldolgozhatatlan tragédia.

Az egész ország megdöbbenéssel fogadta 2020. május 3-án, hogy erőszakos halált halt a karakterkirályként is emlegetett színművész, vagy ahogy kollégái hívták, Pityi bácsi. Szilágyi István közel 20 éven át, 1998-tól egészen 2016-os nyugdíjazásáig a Győri Nemzeti Színház társulatának megbecsült tagja volt.

A nyomozás során napvilágot láttak az ügy sokkoló részletei, amelyek szerint a színészt saját fia hosszú perceken keresztül olyan súlyosan bántalmazta egy kalapáccsal, hogy végül a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Nyolc hónappal a gyilkosság után Pityi bácsi élettársa, Jolika is meghalt, aki bár végig kiállt vádlott fia mellett, párja elvesztését végül nem tudta feldolgozni.

A fiút, Sz. Pétert tavaly ősszel jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, a tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi István pedig immár három esztendeje csak felejthetetlen színészi alakításaiban él velünk tovább.

Kapcsolódó témák: #gyász | #Győri Nemzeti Színház |