Hirdetés
A Győr+ Média is segített

Harminc táska tele adományokkal

Fotó: Ács Tamás
Ihász Nóra
2022.01.19. 18:37

A Győr+ Média csapatát nemcsak a hírközlés és tartalomgyártás villanyozza fel, hanem az is, amikor bebizonyíthatjuk: segíteni márpedig nem luxus! Így tettünk szerda délelőtt is, amikor leadtuk megpakolt táskáinkat a #nemluxustaska győri gyűjtőpontjára.

Hirdetés

Néhány napja írtunk Cserta Szandra, Huszka Ági és Kovács-Pálffy Anna kezdeményezéséről, melynek célja, hogy a menstruációs szegénységben élő nők számára olyan adománycsomagokat gyűjtsön országszerte, amelyek számukra nélkülözhetetlen eszközökből és intim higiéniás termékekből állnak.

Kollégáink korábban is részt vettek már a #nemluxustaska gyűjtésben, idén pedig „emeltük a tétet”, mindenkit arra buzdítottunk a szerkesztőségben, hogy hozzák be jó állapotú, már nem használt, közepes méretű táskájukat, olyan termékekkel megtöltve, mint például: szappan, tusfürdő, sampon, hajbalzsam, betét, dezodor…

Hirdetés

Lelkesen indultunk a győri gyűjtőpontra (Peak Roaster – Botond utca 5. fsz. 1.), hiszen harminc táska lett az eredménye az összefogásunknak, és nagyon jó érzés volt látni, ahogy megtelik a csomagtartó. Szintén örömteli pillanat volt, hogy bár nyitás környékén értünk oda (szerdánként 10-14 óra között várják az adományokat), több emberrel is összefutottunk, akiket szintén a segíteni akarás vezérelt.

„Szegény családból származom, tudom, hogy milyen az, amikor semmid sincsen. Hál’ Istennek, jó élethelyzetben vagyok, már másokon is tudok segíteni. A hajléktalanszállóba is szoktam ruhákat vinni, az ünnepek idején pedig tartós élelmiszerek vásárlásával igyekszem másoknak segítséget nyújtani fogalmazott Károlyi Szilvia, aki első alkalommal csatlakozott a #nemluxustaska gyűjtéshez, de kapásból három megtöltött táskát hozott.

Pethőné Gosztola Zsuzsanna azt nyilatkozta, hogy borzasztónak találja, hogy valakinek ezek luxuscikkek, ezért döntött úgy, hogy segít. – Mindent beletettem a táskába, ami a kampány honlapján fel van sorolva: például tusfürdőt, sampont, sprayt, fogkrémet, fogkefét, betétet, maszkokat és fertőtlenítőt. Még jövő héten is lehet, hogy hozok egy táskát.

A rászoruló nőkért történő összefogás a férfiakat is megmozgatja, Szitás Tamás, az egyik adományozó például úgy fogalmazott, hogy nagyon fontos segíteni másoknak, hogyha olyan helyzetben vagyunk, hogy ezt megtehetjük. – Három táskát hoztam, a honlapon felsorolt termékek közül mindet beletettem – tette hozzá.

A gyűjtőpontként szolgáló, kávékkal foglalkozó céget is megkérdeztük a témában. „Korábban én is részt vettem a megmozdulásban, ezúttal pedig jelentkeztem, hogy gyűjtőpont lehessek. Hétről hétre egyre többen jönnek, egyre több táskát hoznak. Ezek mind-mind szép, használható táskák, csupa olyan dologgal megtöltve, amit egy nő a mindennapjaiban használ – osztotta meg velünk Czupy Barbara.

Január 26-án, szerdán még várják a nem luxus táskákat, bízva abban, hogy minél többen a jó ügy mellé állnak. Az országos kampány egészen január 31-ig tart, és ha nincs alkalmad ellátogatni a győri gyűjtőpontra, akkor Foxpost automatákon keresztül is (érintkezésmentesen és ingyenesen) eljuttathatók a csomagok a szervezőknek. Bővebb információ: ide kattintva.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr | #Győr+Média | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat